UA | RU
05 червня 2023, 14:44

У Рівному водій маршрутки нагрубіянив матері загиблого військового

Фото: Людмила Марчук / Facebook

У Рівному водій маршрутки відмовив матері загиблого Героя у пільговому проїзді і нагрубіянив їй

Про це повідомила мати загиблого на війні Героя Богдана Гордійчука, рівненська письменниця та журналістка Людмила Марчук.

"Якби він просто сказав: "Я вам співчуваю, але вибачте, у мене всі пільгові місця зайняті", цього поста б не було. Коли б не почула собі в спину: "Розвелося вас тут..." Це нас, згорьовані вдови й невтішні матері, розвелося? Чуєте, люди?...

І це ще війна не скінчилася. Ще гроби молодих хлопців щодня зі Сходу "На щиті" везуть... Ще могили щодня копають і вже нема куди хоронити. Ще нас щоночі будить сирена. Гинуть діти. А це хамло вже забуло чи й не знає, що саме наші сини пішли першими, щоби стати в стрій ЗСУ і стояти на передовій на смерть, щоби ми могли тут мирно жити, а не чекати окупанта в свій дім. Я не втрималася, сказала: "Пішов би, та повоював..." Та це, вочевидь, мимо вух", – розповідає згорьована мати.

За її словами, інші пасажири маршрутки проігнорували хамство водія і не зробили йому зауваження.

"І мене це зачепило. Дуже зачепило... Защеміло серце, а мозок прошила геть не патріотична думка: "За що ти віддав своє життя, сину? За цього хама?"...

А я що? Гроші за проїзд заплатила. Але як вийшла, фото на пам'ять вирішила зробити. Бо ж ця зневага стосувалося не тільки мене...

У мене такий інцидент перший. Однак, чимало спостерігала випадків, як водії ображають людей пенсійного віку. Це неправильно. Це ж не твій власний транспорт, дядьку за кермом! Раз держава ввела пільгу в законодавчу норму, то виконуй! Ти ж на роботі.

Зізнаюсь, що лиш через цю зневагу я ніколи не їду в маршрутці в якості пенсіонера. Дістаю свій квиточок хіба що в тролейбусі.

Посвідчення матері загиблого – ще нова, недавно видана пільга. Краще б її не було. І була жива моя дитина. Але це є. Так сталося. І нічого змінити ми не можемо.

Тож, забудькуватий чи, може, просто необізнаний чоловіче за кермом, знай, що нас і справді багато! Та як ти смієш зневажати мене лиш за те, що я, зайшовши в салон, показала тобі свій пільговий квиток?

Послухай. Мій син загинув у бою як Герой. Він вже ніколи не сяде за кермо, як ти. Не зможе виростити свого сина. Не зможе підтримати і свою матір. Тож саме тому держава ввела цю пільгу, щоб це зробив ти. Вже за те, що ти живий і можеш жити, працювати, водити авто, дихати, обіймати свою дружину, любити своїх дітей – уже за це. Це дуже багато, повір. Тому будь людиною. Будь громадянином країни, яка таку велику ціну щодня платить за твоє життя. І не смій! Чуєш! Не смій!", – емоційно звернулася до хамовитого водія мати полеглого Героя.

Як передає місцеве видання Rivne.media, водія маршрутки, який нагрубіянив матері загиблого воїна, викликають в управління транспорту та зв'язку Рівного.

"Не існує слів на цьому світі для вибачень таких людей. Я попереджала перевізників стосовно перевезень та надання послуг, це вже другий інцидент поки я голова комісії транспорту. Як з такими нелюдами боротися .Далі буде", – повідомила депутатка міськради Катерина Марчук.

Зазначимо, що син Людмили Марчук – Богдан Гордійчук – загинув 4 січня 2023 року. Він з побратимами повертався з операції на Харківщині за кілька кілометрів від російського кордону. Їхня автівка наїхала на міну. Богдан воював в АТО, а в перший день повномасштабного вторгнення знову повернувся до війська. У нього залишився семирічний синочок.

Нагадаємо, раніше Державне бюро розслідувань повідомило заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненської області про підозру за те, що не знімав з порушників дисципліни бойові доплати.

20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...