UA | RU
28 серпня 2020, 12:09

"Червона зона": в Івано-Франківську мітингують проти посилення карантину

Включення міста у "червону зону" вважають політичним рішенням
Включення міста у "червону зону" вважають політичним рішенням
Фото: ratusha.if.ua

В Івано-Франківську перед міською радою мітингують підприємці - вони проти того, щоб їх бізнес закривали через потрапляння міста в "червону зону".

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на місцеві ЗМІ.

Місто має потрапити у "червону зону" починаючи з 31 серпня: через це не відкриються школи та дитсадки, а громадський транспорт припинить свій рух.

Долучилися до протесту і приватні перевізники. Вони закликають владу не позбавляли їх конституційних прав, зокрема – права на працю, на зайняття підприємницькою діяльністю.

"Мені треба дітей годувати. Як вижити? Зараз немає стоячих. Тільки сидячі місця. Якщо до березня в день заробляли приблизно 500-600 гривень з автобуса, то тепер – удвічі менше. Навіть не хочу думати, що буде далі", – скаржиться перевізник Віталій.

Мітингувальників підтримує і депутат міської ради Роман Марцінків.

"Це обмеження громадських прав людей і ми вийшли сказати, що ми не дозволимо, щоб хтось ставив правила для нас. Усі розуміють про небезпеку даного захворювання, але люди дотримуються правил. Ми вийшли разом сказати, що ми проти переведення Івано-Франківська в червону зону”, - зазначив він.

Раніше повідомлялось, що мер Івано-Франківська Руслан Марцинків закликає "київську владу" переглянути рішення про віднесення міста до "червоної" зони за рівнем карантинних обмежень через поширення COVID-19.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...