UA | RU
23 липня 2023, 09:57

У Полтаві відкрили перше модульне містечко для переселенців, – Дмитро Лунін

У Полтаві відкрили нове модульне містечко для переселенців. Перші 80 жителів, серед яких люди старшого віку, діти та люди з інвалідністю, вже заселилися.

Про це повідомив начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

"Модульне містечко в Полтаві – вже з мешканцями. Разом із Віцепрем’єр-міністеркою Іриною Верещук поспілкувалися з родинами, які знайшли прихисток на Полтавщині, та перевірили готовність усіх модулів. Тут є все необхідне для комфортного проживання: меблі, техніка, кухня, санвузол. Для родин із дітьми облаштували дитячі майданчики. Також є спортивний майданчик, альтанки для відпочинку. Територія, де розміщене наше модульне містечко, огороджена, є окремий заїзд, парковка, охорона та відеоспостереження. Поруч розташовані магазини, зупинка громадського транспорту, в пішій доступності – школа та дитячий садок", – зазначає Дмитро Лунін.

Загальна кількість модулів – 240. Це шість будинків по 40 модульних блоків. Розраховане містечко на 528 людей.

"Відкриваємо вже модульне містечко для внутрішньо переміщених осіб. Це приклад системного підходу, який дає результат: міжнародної співпраці, обласної, місцевої й центральної влад. Полтавщина є взірцевим регіоном у взаємодії з внутрішньо переміщеними особами. За позитивними відгуками Полтавська область і полтавці – у трійці лідерів. Люди говорять, що дуже тепло й щиро приймають їх тут. Це допомагає їм інтегруватися та наближає перемогу", – зауважила Ірина Верещук.

За словами Дмитра Луніна, область підготувала майданчики для встановлення містечка, а також підвела воду, світло, облаштувала територію, встановила освітлення, кондиціонування, генератори резервного живлення. Самі ж модулі надали британські та польські партнери як гуманітарну допомогу.

"Полтавщина стала затишним домом для вимушених переселенців. Область створила всі умови, аби люди, які переїхали з фронтових територій, почувалися тут максимально комфортно. Сотні тисяч тонн гуманітарної допомоги, концерти, екскурсії, майстер-класи – все це доступно для наших переселенців. Для нас пріоритетні питання – забезпечення переселенців комфортним житлом, а дітей – якісною освітою в офлайн-форматі", – резюмує начальник Полтавської ОВА.

Облаштування модульного містечка відбулося в межах проєкту "Під безпечним дахом", реалізацію якого забезпечено Фондом міжнародної солідарності Польщі за фінансової підтримки Уряду Великої Британії. Частину побутової техніки надали партнери: Міжнародна організація з міграції, УВКБ ООН, ЮНІСЕФ, Товариство Червоного Хреста України.

Нагадаємо, раніше Дмитро Лунін повідомляв, що на Полтавщині відкрили перший Центр реабілітаційної медицини. Там "ставлять на ноги" найважчих пацієнтів після поранень на війні чи, наприклад, після травм в аваріях.

Також нещодавно на Полтавщині вперше виконали трансплантацію серця.

Також повідомлялося, що після підриву Каховської ГЕС із Полтавщини відправили Херсонщині 420 тонн питної води й різне спорядження.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33
На Харківщині ППО знищила російський дрон
03 травня 2024, 20:07
Маніпуляція РФ: дії ТЦК загрожують зупинці роботи онкоцентру у Львові
03 травня 2024, 19:52
РФ атакує на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках – дані Генштабу за добу
03 травня 2024, 19:27
Росія атакувала бомбами приватний сектор Харкова: 1 людина загинула, 2 отримали травми
03 травня 2024, 19:05
Росіяни били по Дніпропетровщині артилерією і дронами, є поранений — фото наслідків обстрілів
03 травня 2024, 18:43