UA | RU
07 травня 2020, 17:09

На Полтавщині затримали крадіїв елітних іномарок

Зловмисники "спеціалізувалися" на викраденні дорогих автомобілів -"TOYOTA, LEXUS, RANGE ROVER"
Зловмисники "спеціалізувалися" на викраденні дорогих автомобілів -"TOYOTA, LEXUS, RANGE ROVER"

Правоохоронці затримали міжрегіональну організовану злочинну групу викрадачів дороговартісних імпортних автівок.

Про це пише RegioNews з посиланням на сайт ГУ Нацполіції України.

Поліцейські затримали організатора злочинного бізнесу та його спільників. Фігуранти використовували найсучасніші технології для відкриття автомобіля та приведення в дію двигуна. Викрадені машини доставляли до заздалегідь підготовлених місць розбору. А потім пропонували власникам повернути їх за винагороду або ж розбирали і продавали на запчастини.

Проведено 19 обшуків на території Київської, Полтавської, Чернігівської та Миколаївської областей. За адресами проживання фігурантів та місць розборки крадених машин виявлено та вилучено автомобілі, у тому числі із іноземною реєстрацією, радіостанції, різноманітні номерні знаки, які використовувалися для злочинної діяльності, та інші речові докази.

На цей час встановлена причетність фігурантів до викрадення п’яти автомобілів. Внаслідок протиправної діяльності злочинної групи потерпілим завдано збитків на суму майже 10 мільйонів гривень.

Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортними засобами, що завдало великої матеріальної шкоди) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років. Вирішується питання щодо обранням їм запобіжних заходів.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики