UA | RU
03 лютого 2024, 15:36

Статки в десятки мільйонів та дороговартісна побутова техніка: що задекларував очільник Кіровоградської ОВА

фото: Андрій Райкович/Facebook

Найбагатшим начальником ОВА в Україні є очільник Кіровоградщини Андрій Райкович

Як пише RegioNews, чиновник у своїй декларації за 2022 рік вказав, що отримав 217 тис. гривень пенсії та понад 2 млн гривень дивідендів. Роялті принесли Райковичу понад 37 млн гривень за 2022 рік. На рахунках у банках очільник Кіровоградської ОВА мав близько 10 млн гривень та понад 300 тис. євро. У готівці він декларував 720 тис. євро та 340 тис. доларів, а ще понад 30 млн гривень.

На посаді начальника Кіровоградської ОВА Райкович за неповний 2022 рік заробив трохи більше 670 тис. гривень, адже очільником області він став лише на початку березня 2022 року. До того часу він був мером Кропивницького. За перші два місяці 2022 року на цій посаді Райкович отримав трохи менше 95 тис. гривень зарплатні і навіть отримав майже 40 тис. гривень соціальних виплат від Виконавчого комітету Кропивницької міськради.

У сумі в нього виходить дуже і дуже суттєва цифра – 140 млн грн за нинішнім курсом.

Протягом 2022 року Андрій Райкович не купував ані нерухомості, ані автомобілів. Проте в нього є автомобіль Range Rover 2019 року випуску, який він придбав того ж року за 5,7 млн гривень.

Райкович володіє й переконливим переліком нерухомості. Є величезний будинок на 800 "квадратів" у селі Суботці на Кіровоградщині. Тут же він має ще два будинки на 46 кв. метрів та 45 кв. метрів, а також дачний будинок на 67 кв. метрів. У селі Суботці начальник Кіровоградської ОВА має і 11 земельних ділянок загальною площею понад 22 тис. кв. метрів, а також він орендує озеро в Суботцях площею понад 12 тис. кв. метрів.

Серед цікавинок у декларації, наприклад, можна знайти духовку за 250 тис. гривень, а також холодильник за 306 тис. гривень. Крім цього, він задекларував зброю, а саме — карабін вартістю понад 300 тис. гривень.

Раніше RegioNews писав, що глава Луганської ОВА Артем Лисогор виявив неабияке захоплення мотоциклами та розкішними автівками за даними його декларації за 2022 рік.

Читайте також: Мільйонні доходи, годинник Hublot і "Ланос": скільки заробляють і що задекларували керівники областей

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності