UA | RU
16 листопада 2021, 17:18

У Верховній Раді офіційно створили міжфракційне об'єднання Разумкова "Розумна політика"

Фото: iз відкритих джерел

У Верховній Раді офіційно оголосили про створення міжфракційного об'єднання колишнього спікера парламенту Дмитра Разумкова "Розумна політика"

Відповідне оголошення зачитав перший віцеспікер Олександр Корнієнко, передає RegioNews із посиланням на LB.

Він також заявив, що один парламентар – Володимир Кабаченко ("Батьківщина") – відкликав свій підпис зі списку народних депутатів, які виявили бажання увійти до МФО.

Крім Разумкова, у списку значиться Володимир Козак ("Слуга народу"), Василь Мокан ("Слуга народу"), Роман Соха ("Слуга народу"), Андрій Ніколаєнко ("Батьківщина"), Неллі Яковлєва ("Слуга народу"), Оксана Дмитрієва ("Слуга народу"), Валерій Божик ("Слуга народу"), Дмитро Микиша ("Слуга народу", далі – СН), Артем Дмитрук (СН, тепер – позафракційний), Ольга Саладуха (СН), Олег Воронько (СН), Олександр Бакумов (СН), Людмила Буймістер (позафракційна), Ольга Коваль (СН), Дарʼя Володіна (СН), Михайло Новіков (СН), Роман Бабій (СН), Аліна Загоруйко (СН), Костянтин Касай (СН), Дмитро Гурін (СН), Євген Петруняк (СН), Іван Юнаков (СН), Михайло Крячко (СН).

Народні депутати Василь Мокан, Ніколаєнко, Яковлєва, Дмитрієва, Саладуха, Коваль, Володіна, Новіков, Бабій, Загоруйко, Петруняк, Юнаков і Крячко пройшли в Раду за списками. За мажоритарними округами обрані Соха, Божик, Микиша, Воронько, Бакумов, Дмитрук, Буймістер, Касай, Гурін.

Після зняття Разумкова у жовтні з посади голови парламенту він неодноразово говорив, що буде формувати власну політичну силу.

5 листопада стало відомо про створення Разумковим обʼєднання "Розумна політика". Участь у ньому підтвердила виключена з фракції "Слуга народу" Людмила Буймістер.

Джерела LB в СН прокоментували, що "об’єднань у нас дуже багато. По різноманітних напрямкам. Але міжфракційне об'єднання не матиме повноважень групи (право представляти позицію на погоджувальній раді та в парламенті під час обговорення питань, коли виступають від кожної фракції та групи)".

Сьогодні зі складу СН виключили також Дмитрука, який долучився до МФО, після його інтервʼю підсанкційному блогеру Шарію. Щодо Дмитрука і Буймістер депутати "Слуги народу" хочуть запустити виключення їх із профільних парламентських комітетів.

Як повідомлялося, ексспікер Верховної Ради, народний депутат Дмитро Разумков (фракція "Слуга народу") заявив про намір створити нову політичну силу.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Житомирщині поліція почала розслідування через спробу самогубства 12-річного хлопчика
15 травня 2024, 01:37
На Харківщині ЗСУ перемістились на більш вигідні позиції в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб
15 травня 2024, 01:30
У Дніпрі засудили чоловіка, який жорстоко побив хворого 8-річного племінника
15 травня 2024, 00:15
У Києві викрили дев'ять нелегальних гральних залів, які порушували комендантську годину
14 травня 2024, 23:52
В усіх областях України застосували аварійні відключення електрики
14 травня 2024, 21:42
Військові показали, як нищать дронами замасковану техніку ворога на Запоріжжі
14 травня 2024, 21:26
"Авторитету" із Броварів, який погрожував зброєю поліцейським, суд обрав запобіжний захід
14 травня 2024, 20:46
Харків сьогодні пережив сім ворожих ударів, кількість постраждалих зросла до 20
14 травня 2024, 20:04
Тривають важкі бої на Харківщині, ворог зазнає втрат: актуальна інформація про ситуацію на фронті
14 травня 2024, 19:45
Правоохоронці відреагували на заяву журналістів УП про погрози
14 травня 2024, 19:16