UA | RU
26 вересня 2021, 14:19

Вибори Буринського міського голови на Сумщині: на дільниці не привезли бюлетені

Фото Суспільне.Суми

В Бурині, що на Сумщині, 26 вересня мають відбутися вибори міського голови, але на дільниці не привезли бюлетені

Про це повідомляє Суспільне.Суми передає RegioNews.

Дільниця №60, розташована в школі № 3, відкрилася вчасно, але вибори не відбуваються – немає бюлетенів. Люди приходять на дільницю, і йдуть не проголосувавши. На цій дільниці 2280 виборців.

На іншій дільниці, №61, теж відсутні бюлетені. Голова комісії Катерина Ігнатенко сказала, що бюлетенів немає через те, що голова ТВК Дмитро Радченко не підписав документ, за яким Шосткинська типографія має передати бюлетені до комісій.

У територіальній виборчій комісії зачинено.

За словами секретаря ТВК Наталії Власенко, нікого в ТВК немає, бо вони працювали до 6 ранку. За законом, перевибори міського голови мають відбуватись за рахунок місцевого бюджету, а депутати не виділили на це кошти, сказала вона. Тому ТВК не має права приймати бюлетені, які нібито надруковані.

Виконувач обов'язків Буринського міського голови Євгеній Рябоконь сказав, що під час сесії депутати справді не дійшли згоди щодо виділення коштів на проведення виборів. За його словами, планували виділити 884 тисячі гривень, але депутати не проголосували за це.

Тепер комісії мають скаласти акти про відсутність бюлетенів і, відповідно, неможливість проведення виборів. На 15 годину призначено засідання міської ТВК.

До обрання Буринського міського голови виконувати обов'язки мера буде Євген Рябоконь.

У Бурині 28 виборчих дільниць, понад 19300 виборців.

Як повідомлялося, на Сумщині 26 вересня відбудуться повторні вибори Буринського міського голови. Повторні вибори міського голови в Бурині Сумської області призначили на 26 вересня через те, що влітку 2021 року суд скасував реєстрацію мером Бурині Віктора Ладухи, який виграв вибори у 2020 році, але невчасно подав заяву про реєстрацію на посаду.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...