UA | RU
28 квітня 2021, 14:20

Терехов не здатний відстоювати інтереси Харкова в Києві - експерт

Як тільки Терехов намагається щось вирішити самостійно, то потрапляє в безглузді історії, вважає експерт
Як тільки Терехов намагається щось вирішити самостійно, то потрапляє в безглузді історії, вважає експерт

В. о. мера Харкова Ігор Терехов сьогодні не є тим керівником міста, який готовий відстоювати інтереси харків'ян у Києві. Поки він лише користується службовим становищем і адмінресурсом, при цьому щодня показує свою практичну нездатність і скандальність.

Як пише у своєму блозі експерт Володимир Цибулько, майбутні осінні вибори мера Харкова для центральної влади, а саме для Офісу Президента, вже сьогодні виглядають дуже непросто. Враховуючи також те, що у партії влади немає своєї кандидатури для походу на вибори.

І Ігор Терехов, не найкращий соратник Кернеса, за збігом обставин, і за підтримки голови МВС став саме тією фігурою, яка Банковій здалася зручною. Так що Терехов-формально все ще як би під прапором свого покійного шефа (хоча Терехов вже свідомо виводить Кернеса з інформпростору і агітує більше під брендом Успішний Харків. Ігор Терехов), але за фактом він на контакті з Києвом, звідки отримує цінні вказівки. Хоча навряд чи йому це допоможе", - пише експерт.

При цьому, як зазначає Цибулько, як тільки він намагається щось вирішити самостійно, то потрапляє в дурні історії: "З останнього – підпал машин людей по виданню опонента. Не могли з Києва таке санкціонувати, це чиста самодіяльність. За що, до речі, Терехова до Києва викликали та по голові настукали. Але він не може бути цілодобово на дистанційному управлінні, так що обов'язково ще якось накосячить".

Також, як зазначає експерт, сьогодні Терехов практично не впливає на процеси в Харкові. До того ж і команда, яку зібрав Кернес – розбігається, а керувати містом без своїх людей практично неможливо.

"І ніхто особливо з Тереховим працювати не хоче. Адже він зараз ніхто, хоча і в. о. мера. Стати кимось може, якщо виграє вибори. Але це ще велике питання. Виборча кампанія ще не стартувала, повний набір кандидатів невідомий, а Терехов веде свою кампанію в режимі фальстарту, користуючись службовим становищем і адмінресурсом. Так що йти до нього в команду немає сенсу поспішати, через пару місяців можна залишитися ні з ким і, ні з чим", – вважає експерт.

Крім того, як пише Цибулько, впливовим харків'янам Терехов може бути цікавий тільки як посередник між Харковом і Києвом, але і в цій ролі він виглядає дивно.

Що це за посередник харківських еліт, якщо він постійно на телефонному управлінні з Києва? Він у Харкові чиї інтереси намагається представляти? Рано чи пізно питання може стати дуже важливим про те, наскільки Терехов свій для тих харківських еліт, які поки зберігають нейтралітет", – пише Цибулько.

Також, на думку експерта, вся нинішня вага Терехова як політичної фігури створена за підтримки з Києва, а не його власним ресурсом. При цьому, він з кожним днем примудряється показати свою практичну нездатність, скандальність і просто репутаційну токсичність – саме для тих, хто його вирішив підтримати.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 жовтня 2021 року у зв'язку з достроковим припиненням повноважень мера Геннадія Кернеса через його смерть.

Також нагадаємо, вибори Харківського міського голови призначені на 31 жовтня 2021 року. Виборча кампанія де-факто вже стартувала. В даний час в Харкові дуже складна ситуація з епідемією коронавірусу. У місті катастрофічно не вистачає місць у лікарнях, кисню і апаратів ШВЛ. Смертність у Харкові - одна з найвищих по країні. При цьому Терехов у розпал третьої хвилі епідемії полетів до Туреччини, де, за інформацією ЗМІ, відпочивав у розкішному готелі.

Крім того, в ніч на 20 квітня в Харкові провокатори вчинили умисний підпал двох автомобілів співробітників друкованого видання "Время Добкина". У "Времени Добкина" заявили, що вважають "дії провокаторів, які не приховують свою роботу на тимчасову міську владу, цинічними і нахабними". Біля Харківської міської ради відбулася акція у відповідь на залякування співробітників видання "Время Добкина" найнятими тітушками.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
На Сумщині прикордонники відбили напад російської ДРГ
25 квітня 2024, 10:44
Митрополита Святогірської лаври взяли під варту
25 квітня 2024, 10:06
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10