UA | RU
30 листопада 2020, 20:08

ЦВК достроково припинила повноваження Овруцької міської ТВК на Житомирщині

Нові кандидатури партії мають подати завтра не пізніше 15 години
Нові кандидатури партії мають подати завтра не пізніше 15 години
Фото з відкритих джерел

Центрвиборчком достроково припинив повноваження Овруцької МТВК, встановивши факт систематичного порушення МТВК Конституції, Виборчого кодексу та законів України.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сайт ЦВК.

Сьогодні на черговому засіданні Центральної виборчої комісії розглянуті окремі питання діяльності Овруцької міської територіальної виборчої комісії Коростенського району Житомирської області.

Овруцька ТВК, всупереч рішенням Житомирського окружного адмінсуду, провела повторний підрахунок голосів з виборів депутатів Овруцької міської ради та Овруцького міського голови не на всіх виборчих дільницях, а лише на 25-ти, а також допустила ще низку різних порушень.

Відтак ЦВК, встановивши факт систематичного порушення зазначеною комісією Конституції України, Виборчого кодексу України та законів України, достроково припинила повноваження всього її складу.

При цьому місцеві організації політичних партій, за поданням яких до складу вказаної виборчої комісії було включено осіб, повноваження яких достроково припинено цією постановою, можуть не пізніше 15 години 1 грудня 2020 року подати до ЦВК кандидатури для включення до складу зазначеної ТВК.

Своєю чергою останню зобовʼязано після сформування її нового складу невідкладно здійснити дії щодо встановлення результатів виборів Овруцького міського голови з врахуванням рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 5 листопада 2020 року та з недопущенням порушень законодавства про вибори, встановлених в окремій ухвалі Житомирського окружного адміністративного суду від 20 листопада 2020 року, - повідомляють в ЦВК.

Нагадаємо, раніше Житомирська міська ТВК визначилася із датою першої сесії Житомирської міської ради.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися