UA | RU
02 вересня 2020, 18:00

Зеленський назвав область, яка лідирує у ремонті й будівництві доріг

Це здійснюється у межах проєкту "Велике будівництво"
Це здійснюється у межах проєкту "Велике будівництво"
Офіс президента

Харківська область випереджає більшість областей України за темпами здачі доріг у межах реалізації проєкту «Велике будівництво".

Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час спілкування зі ЗМІ на Харківщині, передає RegioNews з посиланням на ОП.

"Все нормально. Все йде за планом. Скажу відверто, Харківська область, згідно з термінами здачі всіх доріг та інших об’єктів, на сьогодні випереджає більшість областей. Це так і є. Хоча я бачу, що всі області підтягнулися. І всі дороги ми здаємо в цьому році – більше, ніж планували в зазначені терміни", – заявив Зеленський.

Голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков розповів, що серед головних автошляхів, які ремонтують у межах "Великого будівництва", – траса М-03. Розширення цієї дороги до першої категорії почалося від кордону з Полтавщиною до міста Валки. Паралельно проєктують розширення траси до першої категорії від Валків до Харкова.

Загалом, зазначив очільник Укравтодору, в області цього року планується відремонтувати понад 280 км доріг державного значення, 200 вже мають верхній шар дорожнього покриття, а це – найдорожчий етап відновлення дороги.

"282 км – це більше, ніж будувалося в будь-які роки. Навіть у період підготовки до ЄВРО-2012. Харків – місто, яке отримало багато доріг у той період, тому що це було одне з приймаючих міст. Але все одно ми робимо набагато більше в цьому році", – наголосив Олександр Кубраков.

Водночас голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер уточнив, що в області до першого вересня відремонтували всі місцеві дороги, які планували.

Окремо очільник області розповів, що в регіоні планується створити 15 сучасних приймальних відділень в опорних лікарнях. У дев’яти з них уже розпочали роботи.

"Три – ще проходять торги, визначають переможця на те, щоб уже почали будувати. Це саме місто Харків проводить – там лише три опорні лікарні в місті. Всі, що по області – 12 – ми вже завершили всі тендерні процедури. І дев'ять – вже будуються. Десяте починаємо з наступного тижня", – повідомив Кучер.

Глава держави запевнив, що всі принципові проєкти-довгобуди по всій країні будуть завершені. Також прискорюється зведення важливих медичних центрів, лікарень і шкіл.

Раніше повідомлялося, що під Харковом до приїзду Зеленського мили дороги і укладали асфальт вночі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Києві засудили чоловіка за розбещення 13-річних дівчат
26 квітня 2024, 15:53
У кінці квітня в Харківській області діятимуть нові графіки відключень електроенергії
26 квітня 2024, 15:50
На Одещині затримали посадовця, який вимагав хабар у військового за оформлення інвалідності його матері
26 квітня 2024, 15:37
В Одесі викрили цех з підробки "брендового" одягу: вилучили товару на 1,8 млн грн
26 квітня 2024, 15:31
Україна повернула тіла 140 загиблих захисників
26 квітня 2024, 15:24
Росіяни протягом двох годин обстрілювали Білопілля: є загиблі та поранені
26 квітня 2024, 15:04
У ГУР показали, як спалили гелікоптер Ка-32 на аеродромі в Москві
26 квітня 2024, 14:56
У Конотопі одну з вулиць перейменували на честь Дмитра Капранова
26 квітня 2024, 14:49
На Херсонщині росіяни атакували цивільну автівку, постраждав водій
26 квітня 2024, 14:38
СБУ затримала "чорних зброярів", які намагались продати криміналітету трофейні гранатомети та вибухівку
26 квітня 2024, 14:27