UA | RU
31 липня 2020, 11:50

Кабмін дозволив університетам визначати, коли і як починати навчання

Такі повноваження передбачені законом про вищу освіту
Такі повноваження передбачені законом про вищу освіту
Фото: Кабмін

Українські вищі навчальні заклади можуть самі визначати, коли і в якій формі їм починати освітній процес у новому навчальному році.

Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час селекторної наради з представниками місцевих органів влади, передає RegioNews.

За словами глави Уряду, такі повноваження університетів передбачені законом про вищу освіту, і рішення з питань організації освітнього процесу може приймати вчена рада закладу.

В Україні фактично 1,2 мільйона студентів, і важливо, щоб навчальний процес для них проходив у безпечних умовах. Рішення про те, чи будуть студенти вчитися дистанційно, чи будуть ходити в університет, треба ухвалювати з огляду на епідеміологічну ситуацію в кожному конкретному регіоні", - сказав Шмигаль.

Він додав, що всі рішення університетам потрібно ухвалювати з огляду на безпеку студентів.

Нагадаємо, у МОЗ назвали головні умови роботи шкіл з нового навчального року: до шкіл не пускатимуть учнів та вчителів з підвищеною температурою.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики