UA | RU
30 липня 2020, 15:10

Активісти придбали подарункові сертифікати на камери в СІЗО для Медведчука, Шарія, Бойка та Рабиновича

Вони вимагають від Мін'юсту заборонити діяльність ОПЗЖ та "Партії Шарія"
Вони вимагають від Мін'юсту заборонити діяльність ОПЗЖ та "Партії Шарія"
Фото: Facebook

Низка громадських організацій та партій звернулися до громадської ради при Міністерстві юстиції з вимогою заборонити діяльність проросійських «Опозиційної платформи – За життя» та «Партії Шарія».

Про це пише Regionews з посиланням на УНІАН.

З відповідною заявою активісти партії "Національний корпус", ВГО "Сокіл" та руху ветеранів України виступили сьогодні на пресконференції.

За словами керівника штабу "Нацкорпусу" Максима Жоріна, дещо раніше його політсила звернулася з вимогою заборонити ці дві партії до СБУ та Міністерства юстиції, а також подала позов щодо заборони "Партії Шарія" до Окружного адмінсуду Києва. Однак, станом на сьогодні жодної відповіді від цих трьох установ ще не отримано.

Сьогодні ж, наголосив Жорін, від політичних партій та громадських організацій до громадської ради при Міністерстві юстиції передано аналогічну вимогу про заборону Партії Шарія та ОПЗЖ.

Крім того, представник руху ветеранів України Антон Колумбет заявив, що спеціально для проросійських політиків вже придбано 4 сертифікати на платні камери у слідчому ізоляторі Києва. Ці сертифікати призначені для Юрія Бойка, Віктора Медведчука, Вадима Рабиновича та Анатолія Шарія.

Міністерство юстиції запустило нову послугу – покращення умов перебування у СІЗО для найповажніших клієнтів. Ми скинулися і придбали 4 сертифікати у "Київський слідчий ізолятор". До них прикладається заява на конкретне прізвище. Панове Бойко, Медведчук, Рабинович і Шарій, вас чекають комфортні зручні СІЗО Києва, де ви будете повністю захищені від коронавірусної хвороби", - сказав Колумбет.

В свою чергу голова громадської ради при Мін'юсті Василь Гончарук зазначив, що сьогоднішня заява щодо заборони ОПЗЖ та "Партії Шарія" буде розглянута громадською радою наступного тижня і за результатами розгляду буде звернення як до Міністерства юстиції, так і до інших державних органів з вимогою скасувати реєстрацію цих двох політичних сил.

Нагадаємо, Окружний адмінсуд Києва просять зобов'язати Міністерство юстиції України звернутися до суду про заборону діяльності Партії Шарія".

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16
По Балаклії окупанти вдарили ракетою, 7 постраждалих перебували у вагонах
25 квітня 2024, 18:44