UA | RU
13 березня 2020, 13:40

Профільний комітет сприятиме антикорупційній реформі містобудування – Клочко

Реформа містобудування – одна з ключових у роботі Комітету, а розформування ДАБІ – вчасне і системне рішення
Реформа містобудування – одна з ключових у роботі Комітету, а розформування ДАБІ – вчасне і системне рішення
Фото: facebook/Andriy.Klochko

Як передає RegioNews, про це сьогодні, 13 березня, у свої промові під час виїзного засідання Кабінету міністрів України за участі глави держави заявив очільник Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрій Клочко.

Він відзначив, що сьогоднішнє рішення – є лише одним з багатьох у реформі містобудування.

"Розформування ДАБІ – це вчасне і системне рішення. Але воно має і дуже велику соціальну вагу. Кінцеву мету цієї комплексної реформи визначив Президент України Володимир Зеленський: усім людям у наших містах та селах має житися комфортно та безпечно", – заявив парламентар.

Він також зазначив, що для очолюваного ним Комітету питання реформи містобудування – одне з ключових.

"У нас була створена робоча група, проводилися засідання підкомітетів, ми запрошували для обговорення фахівців з різних галузей. Дуже цінно, що у нашій роботі ми відчуваємо фахову підтримку однодумців – Кабінету міністрів, Офісу президента в особі першого заступника глави Сергія Трофімова та інших небайдужих, хто прагне до того, щоб регіональна політика в державі була системною та результативною", – зауважив Клочко.

Народний депутат підкреслив: "Я, як Голова Комітету готовий докласти усіх зусиль, аби забезпечити законодавче сприяння запропонованим сьогодні Президентом та прем’єром ініціативам, а також врегулювати питання постраждалих від недобросовісних забудовників інвесторів".

За його словами, для цього 8 квітня Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проведе парламентські слухання на тему: "Захист інвестицій в житлову нерухомість та шляхи вирішення проблем постраждалих інвесторів".

Зазначимо, сьогодні під час виїзного засідання уряду було презентовано нову структуру в сфері містобудування. На заміну ДАБІ буде створено три нові державні органи: Державна сервісна служба містобудування, Державне агентство техрегулювання та Державна інспекція містобудування.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...