UA | RU
20 лютого 2021, 17:48

СБУ на Луганщині викрила оборудку з опаленням шкіл та лікарень

У тінь вивели понад 4 мільйони
У тінь вивели понад 4 мільйони
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила масштабну оборудку на теплопостачанні лікарень, шкіл та інших соціальних установ Кремінського району Луганщини.

Про це повідомили в пресслужбі СБУ, пише RegioNews.

За попередніми даними учасники схеми вивели у тінь понад 4 мільйони гривень. Протиправну діяльність організував керівник місцевої комерційної структури. Використовуючи свої зв’язки серед колишніх посадовців райдержадміністрації, він забезпечив підконтрольному підприємству замовлення на теплопостачання об’єктам соціальної сфери району.

Для одержання "прибутку" учасники оборудки закладали у стандартні тарифи вартість екопалива – брикетів. Але насправді вони використовували для опалення бюджетних установ класичні матеріали. Отриману "різницю" ділки переводили у готівку через афілійовані фірми та "конвертаційні" центри у Києві.

Під час обшуків за місцями проживання та в офісних приміщеннях учасників оборудки правоохоронці виявили фінансову документацію, печатки шести "транзитних" фірм, комп’ютерну техніку та чорнові записи із доказами протиправної діяльності, а також майже 3,5 мільйона гривень.

Щодо учасників даної схеми вже завершено попереднє досудове розслідування за фактом викритого СБУ привласнення грошей місцевої громади на ремонті шкіл та лікарень у листопаді минулого року.

За даним фактом зловмисникам повідомлено вісім підозр у вчиненні злочинів, планується направити матеріали до суду.

Нагадаємо, днями на Полтавщині викрили схему привласнення мільйонів бюджетних коштів на закупівлі медобладнання.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики