UA | RU
15 березня 2021, 17:24

У Запоріжжі суд поновив на роботі завгоспа лікарні, в якій стався вибух

Слідчі не надали доказів, що існує реальна загроза знищення чи змінення інвентаря підсудним
Слідчі не надали доказів, що існує реальна загроза знищення чи змінення інвентаря підсудним
Фото ДСНС

Запорізький апеляційний суд поновив на роботі посадовця, який був завгоспом в лікарні де стався вибух, якого відсторонили на 60 діб, але адвокат оскаржив це раніше.

Про це повідомляється в ухвалі Запорізького апеляційного суду, передає RegioNews.

Минуло трохи більше місяця з моменту відсторонення на 60 діб завгоспа лікарні у Запоріжжі, де трапився вибух, та адвокат оскаржив рішення Орджонікідзевського районного суду завчасно.

Як обґрунтування, захисник підозрюваного повідомив, що під час попереднього судового засідання слідчі не надали доказів, що існує реальна загроза знищення чи змінення інвентаря підсудним. Всі аргументи, які надали слідчі на минулому засіданні – припущення.

Ще одна причина клопотання адвоката – це те, що звинувачений тепер не має можливості працювати та отримувати зарплатню, а під його опікою перебуває 92-річна матір, яка потребує догляду.

Більше того, підозрюваного зобов’язали утримуватись від спілкування з потерпілими та свідками у справі і жодного впливу на них він не матиме.

Зважаючи на аргументи адвоката суд задовільнив клопотання про скасування рішення щодо відсторонення посадовця.

Нагадаємо, вночі 4 лютого в інфекційній лікарні Запоріжжя сталася пожежа: загинула лікарка та троє пацієнтів. У ліквідації пожежі було задіяно 60 пожежників.

Згодом повідомлялося, що головлікар Запорізької лікарні не бачить провини завгоспа в трагічній пожежі в медзакладі. Він закликав слідство шукати причину трагедії в особливостях роботи апаратів ШВЛ.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики