UA | RU
09 березня 2021, 17:40

Стало відомо про стан пораненого в ООС у п'ятницю бійця

Усі ці дні тривала боротьба за його життя у Дніпропетровській обласній лікарні
Усі ці дні тривала боротьба за його життя у Дніпропетровській обласній лікарні
Фото з відкритих джерел

Українського бійця, якого поранили 5 березня на Донбасі, вдалося врятувати, проте права частина тіла залишається паралізованою.

Про це повідомив головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко на своїй Facebook-сторінці, передає RegioNews.

32-річний боєць з Кіровоградщини отримав поранення в голову 5 березня поблизу Красногорівки. До лікарні у Дніпрі надійшов до реанімації політравми.

Снайперська куля прошила голову навиліт. Вхідний отвір у тім’яній, а вихідний – в потиличній ділянці. Сильно пошкоджена ліва півкуля мозку. До Мечникова доставлений бортом у комі. Негайно взятий в операційну. Нейрохірурги видалили кісткові уламки та зруйновані ділянки мозку.

Всі ці дні тривала боротьба за життя. На сьогодні стан вдалося стабілізувати. До Владислава повернулася свідомість. Нарешті можемо сказати, що загрози для життя немає.

Але вся права половина тіла у Владислава залишається паралізованою. На щастя, центр мовлення, який теж знаходиться в лівій півкулі, поки вдається врятувати. Владислав може розмовляти і розуміє мову. Попереду тривале лікування та реабілітація, - написав лікар.

Також Риженко розповів, що до лікарні везуть ще пораненого з Донецької області із кульовим пораненням в ногу.

Планета готується зустріти важку дату - 11 березня... Рік тому ВООЗ оголосила пандемію коронавируса, яка забрала життя...

Posted by Сергій Риженко on Tuesday, March 9, 2021

Як повідомлялося, 5 березня за добу в ООС сталося три обстріли, снайпер поранив українського військового. Ворог стріляв біля Авдіївки, Пісків та Мар’їнки.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися