UA | RU
17 серпня 2024, 13:35

Гендиректора "Охматдиту" відсторонили від виконання обов'язків

Генерального директора лікарні "Охматдит" Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає RegioNews.

Також міністр повідомив, що інформація про факти, пов’язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійного фонду Охматдит вивчаються поліцією. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Крім того, аналітичну роботу з цього приводу проводить НАБУ, а також проходить внутрішня перевірка МОЗ.

"Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована", — наголосив Ляшко.

За словами глави МОЗ, напередодні надійшли перші результати проведення перевірки комісії, у яких вказується на випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно до відомства, у ЗМІ та міститься в документах з боку керівництва лікарні та самого фонду.

Ляшко зазначив, що до оцінки наданих під час проведення тендеру конкурсних пропозицій було залучено робочу групу Охматдиту. 25 липня на засіданні робочої групи було ухвалено рішення про необхідність запросити додаткову інформацію у фонду про компанії-учасники.

За словами Ляшка, рішення від імені благодійного фонду Охматдит зафіксовані у протоколах, ухвалених такими особами:

  • Юрій Горбунов;
  • Соломія Вітвіцька;
  • Олена Примак;
  • Євген Вембер;
  • Світлана Розборська.

31 липня рішенням загальних зборів фонду було надано рекомендацію Охматдиту щодо укладення договору на виконання ремонтних робіт пошкодженого внаслідок удару РФ корпусу лікарні з вже відомою компанією, що зафіксовано у протоколі.

Рішення оголосити компанію переможцем тендеру прийняв генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір, про що було поінформовано громадськість на офіційній сторінці лікарні. При цьому, згідно з інформацією, яка стала відома в ході проведення перевірки МОЗ, відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від робочої групи Охматдиту отримані не були. За словами Ляшка, це питання буде досліджене компетентними органами.

Він також зауважив, що збирати кошти саме на рахунок фонду після атаки на Охматдит 8 липня запропонував директор лікарні, посилаючись на успішний досвід співпраці.

Ляшко закликав Раду з відновлення зібратися 19 серпня, аби розглянути поетапний план відновлення Охматдиту та надати рекомендації щодо подальших дій. Він також запросив на зустріч учасників загальних зборів благодійного фонду Охматдиту, щоб узгодити механізми дотримання процедур використання зібраних коштів під наглядом Ради з відновлення, зокрема про якнайшвидше переведення коштів з рахунку фонду на казначейський рахунок лікарні.

Нагадаємо, напередодні Міністерство охорони здоров'я звернулося до правоохоронців щодо тендеру на відбудову "Охматдиту", переможцем якого стала компанія, що пропонує свої послуги за завищеними цінами.

Раніше журналісти проєкту "Наші гроші" з’ясували, що тендер на відбудову "Охматдиту" виграла компанія "Буд-технолоджі", яка погодилася виконати роботи за набагато вищою ціною, ніж інші учасники торгів. Серед 14 компаній, які подали свої пропозиції на тендер, "Буд-технолоджі" була третьою серед тих компаній, які виставили найвищі ціни.

16 серпня гендиректор "Охматдиту" заявив, що благодійний фонд не передає лікарні зібрані після російського обстрілу пожертви. Натомість у фонді заявили, що готові оплатити будь-які цільові потреби лікарні.

Читайте також: Відбудова "Охматдиту": чому у МОЗ вирішили "дати задню", скасувавши скандальний тендер

19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
13 вересня 2024
Справа ексголови ОДА Резніченка може потопити кураторів "Велбуду" Тимошенка та Голика
НАБУ оголосило підозру колишньому голові Дніпропетровської ОДА Валентину Резніченку. Слідство вважає його причетним до масштабного розкрадання на дорожньому будівництві. Поки що він найвища посадова о...
09 вересня 2024
Хто такий Віктор Микита, та як зміниться регіональна політика ОП після його призначення
У рамках повного перезавантаження виконавчої та президентської вертикалі влади новим заступником керівника Офісу президента відповідальним за регіональну політику став Віктор Микита. На цю посаду він ...
В ДСНС показали, як евакуюють людей з геріатричного пансіонату у Сумах після авіаудару
19 вересня 2024, 18:38
Авіаудар по пансіонату для літніх людей у Сумах: стало відомо про одного загиблого
19 вересня 2024, 18:25
Росіяни скинули авіабомбу на пансіонат для людей похилого віку у Сумах: є поранені
19 вересня 2024, 17:56
У Херсоні внаслідок атаки ворожого дрона важко поранений медпрацівник
19 вересня 2024, 17:23
На Хмельниччині зафіксували випадки екзотичної хвороби, яку переносять комарі
19 вересня 2024, 17:16
На Прикарпатті працівницю психоневрологічного інтернату підозрюють у побитті підопічної
19 вересня 2024, 16:52
Росіяни двічі за день обстріляли медзаклад на Сумщині, є поранені
19 вересня 2024, 16:36
В Ужгороді мобілізували весь технічний персонал театру МУР: коментар ТЦК
19 вересня 2024, 16:17
Суд продовжив запобіжний захід Тищенку
19 вересня 2024, 15:55
На одному з пунктів пропуску на угорсько-українському кордоні обмежать рух
19 вересня 2024, 15:39