UA | RU
03 квітня 2024, 15:06

Правоохоронці виявили розкрадання на ремонті мостів у Києві, — подробиці

фото: прокуратура

У Києві повідомили про підозру підряднику у розкраданні понад 3,5 млн гривень під час виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках

Про це інформує Київська міська прокуратура, передає RegioNews.

За даними слідства, у 2022 році комунальне підприємство "Київавтошляхміст" уклало договір з приватною компанією на виконання аварійних, відновних робіт по заміні гідроізоляції на Північному та Південному мостах, а також на естакадах та транспортних розв’язках у Києві.

У звіт про виконання робіт підприємець вніс будматеріали, які були не передбачені договором, а також приписав додаткові послуги. У такий спосіб виконані роботи, за офіційною документацією, зросли на 3,5 млн гривень. Та попри це, інженер комунального підприємства завізував ці документи.

"Керівник підрядної організації вніс відомості до актів виконаних робіт, зазначивши, зокрема, матеріали, не передбачені договором та тендерною документацією, що призвело до подорожчання вартості проєкту. Також було виконано додаткові роботи, не передбачені кошторисом та договором, що також призвело до додаткових витрат", — йдеться у повідомленні.

Директору підприємства повідомили про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Йому загрожує до 12 років в'язниці.

Раніше в межах цього ж кримінального провадження окружна прокуратура повідомила про підозру керівнику та головному інженеру комунального підприємства за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Йому загрожує до 5 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Дніпропетровщині двох посадовців судитимуть за розкрадання на ремонті їдальні для військових.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності