UA | RU
22 лютого 2024, 19:04

Рада створила ТСК щодо розслідування дій влади Києва – Кличко різко відреагував

фото: t.me/vitaliy_klitschko

Верховна Рада 22 лютого створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування функціонування місцевої влади Києва. Міський голова Києва Віталій Кличко різко відповів, заявивши про "кошмарення" столичної влади

Про це Кличко написав у своєму Telegram, передає RegioNews.

Він вчергове висловив своє обурення тим, що у міста забрали частину податків, та заявив, що на ключових комунальних підприємствах не вистачає працівників.

"Верховна рада створила ТСК, аби, за твердженням депутатів, вивчити поточні питання функціонування та розвитку столиці. Добре, що провладні нардепи зацікавилися нарешті тим, як відбувається життєдіяльність Києва під час війни. Коли треба утримувати, ремонтувати, відновлювати після обстрілів інфраструктуру. Коли треба надавати необхідні сервіси мешканцям міста, забезпечувати життєдіяльність мегаполіса. В умовах, коли у столиці забирають найбільше податків, в умовах нестачі працівників на ключових комунальних підприємствах, в умовах "кошмарення" міської влади і постійних маніпуляцій", - написав Кличко.

Столичний мер також дорікнув, що Київ вже кілька років чекає ухвалення нардепами важливих для міста законопроектів. Йдеться про законопроєкти щодо збереження культурної спадщини, відповідальності за порушення комендантської години, адміністративної відповідальності за недопуск в укриття, розвитку територій міста та меж столиці.

"Сподіваюся, депутати проаналізують і цю ситуацію теж та допоможуть Києву, нарешті ухваливши ці законопроєкти. Тому розраховуємо на ґрунтовну й ефективну роботу нової тимчасової комісії. Заради розвитку столиці, а не чергових політичних гасел та маніпуляцій. Ознайомлення з тим, як працює місто забезпечимо фахівцям комісії не виступами в телемарафоні та повідомленнями в анонімних телеграм каналах, а зануренням в реальну роботу", - додав Кличко.

Зазначимо, сьогодні, 22 лютого Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію щодо розслідування функціонування місцевої влади Києва.

Свої голоси за таке рішення віддали 252 народні депутати. Головою комісії призначений нардеп від "Слуги народу" Віталій Безгін.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що ремонт ділянки метрополітену між станціями Деміївська та Либідська почнеться не раніше березня, а рух поїздів планують відновити до кінця літа.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами, загорівся приватний будинок
28 квітня 2024, 14:55
Серйозна ДТП біля Львова: легковик влетів у вантажівку
28 квітня 2024, 14:35
У Запоріжжі прогриміли кілька вибухів: видно стовп диму
28 квітня 2024, 13:49