UA | RU
27 листопада 2023, 08:16

Через негоду до Києва заборонено в'їзд вантажівок

скріншот із відео

У Києві сьогодні, 27 листопада, з 07:30 заборонили в'їзд у місті великогабаритного транспорту через снігопад. Це допоможе зменшити виникнення заторів і забезпечити рух снігоприбиральної техніки

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації, передає RegioNews.

У відомстві розповіли, що сьогодні з 07:30 в’їзд до Києва великогабаритного транспорту закрито у звʼязку зі снігопадом. Обмеження діятимуть до поліпшення погодніх умов. Орієнтовно до 10:00. Зазначається, що це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах і забезпечити рух снігоприбиральної техніки.

"Просимо керівників підприємств із перевезення вантажів, зокрема на великі дистанції, врахувати обмеження при плануванні маршрутів та не створювати накопичення автотранспорту на в’їздах до міста", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, у КМДА нагадали водіям, що у снігопади краще віддати перевагу громадському транспорту. Також не варто залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та на узбіччях, аби не заважати роботі спецтехніки.

Як відомо, вночі та зранку дороги й тротуари Києва розчищали від снігу та обробляли протиожеледними засобами 310 одиниць спецтехніки КК "Київавтодор"

Там, де техніка проїхати не може, розчищають 262 працівники у складі 40 бригад з ручного прибирання. Загалом, за добу дорожники витратили 1 190 тонн солі, 1 456 тонн піщано-сольової суміші та 143 тонн піску для ліквідації снігу та льодових покривів.

"Прибудинкові території та зелені зони розчищають від снігу 3 423 працівники і 125 одиниць спецтехніки керуючих компаній, а також 771 працівник і 55 одиниць техніки "зеленбудів". Комунальні служби продовжують боротьбу з наслідками негоди", — розповідають у КМДА.

Нагадаємо, що сьогодні, 27 листопада, через очікувані сильні снігопади школи в Київській області функціонуватимуть в режимі онлайн-навчання. Проте дитячі садки продовжать працювати у звичайному режимі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності