UA | RU
22 лютого 2022, 17:29

У Київраді під прикриттям корупційного скандалу знову затівають переділ ринку МАФів, – ЗМІ

Фото з відкритих джерел

Корупційний скандал, який виник у Києві навколо теми МАФів, запустив процес переділу ринку об'єктів роздрібної торгівлі у столиці. Депутат Київради від УДАРу Дмитро Білоцерківець і заступник голови фракції "Єдність" Ваган Товмасян намагаються знову протягнути рішення, яке радикально змінить правила регулювання МАФів у Києві

Про це пише видання "TELEGRAF" у статті "Корупційний скандал чи переділ ринку МАФів у Києві?".

Зокрема, видання зазначає, що в Київраді підготовлений проєкт рішення, який передбачає, що "новим головою постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою стане заступник голови фракції "Єдність" депутат Київради Ваган Товмасян. Крім того, до складу комісії вводиться новий член – депутат від тієї ж "Єдності" Ольга Веремеєнко. Нинішній голова комісії –депутат від "Слуги народу" Владислав Трубіцин, за задумом авторів проєктом рішення, стає рядовим членом комісії".

Як пише видання, у разі ухвалення такого рішення, контроль над "комісією МАФів" перейде до УДАРу, який після смерті лідера "Єдності" ексмера Києва Олександра Омельченка взяв під практично повний контроль фракцію його політсили. Також перехоплення контролю над постійною комісією – це "спроба скористатися корупційним скандалом, що нещодавно спалахнув, одним з фігурантів якого став нинішній голова комісії Трубіцин".

Одним з головних вигодоодержувачів від зміни контролю над комісією з МАФів, йдеться в статті, стане Дмитро Білоцерківець, "який вже давно активно просуває пропозицію повністю змінити правила розміщення МАФів в Києві, а його головним опонентом в цьому питанні виступав якраз Трубіцин".

Перехоплення контролю над комісією, пише видання, "спростить Білоцерківцю просування своїх пропозицій, які "є лише спробою переділу ринку МАФів у столиці. Ринку, який генерує понад 50 млн доларів на рік, а тому є ласим шматком для дуже багатьох. Тим більше напередодні виборів і в районні ради, які просуває зараз мер Києва Віталій Кличко. Їх же треба буде якось фінансувати".

Видання нагадує, що влітку Білоцерківець не зміг провести через Київраду нові правила для МАФів через масові акції протесту київських підприємців. "Підприємці швидко зрозуміли, що запропоновані їм нові правила розміщення МАФів, в разі їхнього ухвалення, залишать їх без роботи, а їхні – сім'ї без засобів до існування", – йдеться в статті.

Тоді, наголошує видання, на боці підприємців виступив Владислав Трубіцин та інші депутати від "Слуги народу", які "підтримали ініціативу бізнесу, і навіть провели з ними перший круглий стіл з метою почати виробляти спільний проєкт нових правил".

"І ось, сьогодні ми бачимо, як корупційна справа НАБУ використовується Білоцерківцем як привід спочатку встановити контроль над постійною комісією Київради, а після, щоб спробувати знову провести "переділ ринку МАФів" через Київраду. Все це під приводом "боротьби з корупцією", хоча за фактом різка і радикальна зміна правил розміщення МАФів призведе лише до різкого сплеску корупції на цій темі, яким буде обов'язково супроводжуватися переділ ринку", – підсумувало видання.

Нагадаємо, 9 лютого НАБУ повідомило, що затримало депутата Київради Владислава Трубіцина, його помічника, трьох керівників київських КП і підприємця за звинуваченням в отриманні неправомірної вигоди нібито за послуги з розміщення МАФів у Києві. Сам Трубіцин свою провину категорично заперечує, вважаючи звинувачення на свою адресу політично мотивованими якраз через його позицію з питання МАФів і правил їхнього функціонування у Києві.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Україна повернула з окупації ще трьох дітей
29 березня 2024, 13:12
Зеленський провів перше засідання РНБО в оновленому складі: названо пріоритетні завдання
29 березня 2024, 13:04
На Дніпропетровщині ворожий дрон влучив в авто: є загиблий
29 березня 2024, 12:59
Житель Чернігівщини надавав окупантам інформацію про учасників АТО
29 березня 2024, 12:43
На Житомирщині затримали ділків, які постачали до РФ граніт для виготовлення пам’ятників загиблим окупантам
29 березня 2024, 12:13
Загибель помічника Залужного: ДБР завершило розслідування стосовно офіцера з Апарату ЗСУ
29 березня 2024, 12:09
Україна повернула тіла 121 полеглого захисника
29 березня 2024, 11:58
Пошкоджено енергетичні об'єкти в шести областях України, — Шмигаль
29 березня 2024, 11:41
Росіяни атакували Берислав: постраждав чоловік
29 березня 2024, 11:37
Жителька Сумщини шпигувала за Силами оборони та наводила російські авіабомби
29 березня 2024, 11:22