UA | RU
11 лютого 2021, 14:42

Заступнику директора "Украероруху" оголосили підозру: вимагав $100 тисяч хабара від підприємців

Посадовець обіцяв фермерам у сприянні в отриманні ділянок площею 2000 га
Посадовець обіцяв фермерам у сприянні в отриманні ділянок площею 2000 га
Фото: Нацполіція

Поліцейські повідомили про підозру одному із заступників директора "Украероруху". Чоловік побудував шахрайську схему, вимагаючи від підприємців $100 тисяч за дозвіл на користування 2 000 га земель сільськогосподарського призначення.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Встановлено, що протягом 2019 року підозрюваний, ввівши в оману фермерів, обіцяв їм сприяння в отриманні дозволу на користування земельними ділянками площею 2000 га, що розташовані на території Полтавської області та належать одному з державних підприємств, для оброблення та висадження сільськогосподарських культур.

Правоохоронці затримали посадовця у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України прямо у вагоні потягу "Інтерсіті" – на ньому затриманий прямував до Харкова. Там він мав отримати частину раніше обумовленої суми - $70 тисяч в одному із пунктів мережі обміну валют.

Напередодні посадовець домовився про передачу згаданої суми коштів через пункт обміну валют цієї ж мережі у Києві - там правоохоронці виявили та вилучили $70 тисяч", - повідомили у поліції.

Наразі заступникові директора ДП "Украерорух" повідомили про підозру за ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося раніше, на Буковині ДБР затримало головного лісівника Закарпаття Віктора Яковця. Чиновник організував корупційну схему на аукціоні з продажу лісу.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...