UA | RU
05 червня 2024, 18:40

Росія прагне захопити Вовчанськ та Часів Яр, — Сирський

фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Російська армія продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках. Також ворог проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру, щоб захопити ці населені пункти

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає RegioNews.

За його словами, на інших напрямках окупаційна армія РФ проводить наступальні дії з метою розтягування лінії активного фронту, сковування українських військ та недопущення перекидання їх на інші ділянки ведення бойових дій.

В цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та широкого використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб.

На Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке - Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху.

У Вовчанську головна задача ЗСУ на цьому етапі стримати ворога, завдати йому максимальних втрат та поступово просуватись вперед для звільнення територій.

Складна ситуація в районі Купʼянська. Противник намагається прорвати оборону наших військ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої.

Наше завдання зупинити ворога і примусити перейти його до оборони. Моя задача забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону. Попри всю складність ситуації, у нас є шанси змінити обстановку на нашу користь. І сили оборони роблять для цього все можливе, — наголосив Олександр Сирський.

Він відзначив ефективну роботу більшості командирів підрозділів та штабів. Також головком подякува за стійкість і мужність солдатам, сержантам та молодшим офіцерам.

Нагадаємо, Росія втратила на війні проти України понад 513 тисяч солдатів. За останню добу українські захисники ліквідували 1280 росіян.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області російські окупанти нарощують угруповання своїх військ. Водночас цих сил недостатньо для повномасштабного наступу та прориву.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...