UA | RU
01 лютого 2024, 08:36

Дроновий удар по Харкову та обстріл лікарні – Синєгубов повідомив про ситуацію у регіоні

фото: t.me/synegubov

Протягом минулої доби росіяни обстріляли територію приблизно 20 населених пунктів у Харківській області. Є руйнування цивільної інфраструктури

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає RegioNews.

"Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Окіп Богодухівського району, Лук'янці Харківьского району, Вовчанськ Чугуївського району, Синьківка, Іванівка, Кислівка, Котлярівка, Піщане Куп'янського району та ін. Авіаційних - Великий Бурлик, Колодязне, Кислівка, Синьківка", - повідомив він.

Зокрема, о 23:15 окупанти вдарили 4-ма БПЛА типу Шахед-136 по Харкову, зафіксовані влучання двох безпілотників по території цивільного промислового об'єкта в Основ’янському районі. Постраждалих немає. Два ворожі БПЛА збили сили ППО.

О 23:32 у с. Новоосинове Куп’янського району окупанти завдали артударів, горіла господарча споруда.

О 21:56 у смт Велкикий Бурлук Куп’янського району окупанти вдарили двома КАБами по центральній районній лікарні.

"Пошкоджено фасад, дах та вікна ЦРЛ. Евакуйовано 38 осіб, з них 5 працівників ЦРЛ. Персонал та пацієнти лікарні встигли зреагувати на сигнал повітряної тривоги. Ті, кому дозволено за показаннями медиків, перебуватимуть на лікуванні амбулаторно з додатковим медичним обстеженням та наглядом", - зазначив Синєгубов.

О 16:35 у смт Великий Бурлук внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено скління, фасад нежитлових приміщень та частково зруйновано неексплуатоване складське приміщення.

Об 11:00 відбувся ворожий обстріл у с. Рясне Богодухівського району. Пошкоджено приватні будинки, складське приміщення, могили на місцевому цвинтарі.

О 12:00 у с. Вільча Чугуївського району внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок.

Синєгубов також повідомив, що ЗСУ відбили 6 атак ворога біля Синьківки.

У повідомленні зазначається, що протягом доби на території Харківської області зведені групи вибухотехніків провели розмінування 9,97 га території, знищили 154 вибухонебезпечні предмети.

Нагадаємо, як повыдомлялося, в середу, 31 січня, близько десятої вечора окупанти вдарили з авіації по селу Великий Бурлук Куп’янського району.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності