UA | RU
14 листопада 2023, 10:19

Харківський спортсмен-рибалка втік із збірної під час турніру в Італії, щоб уникнути мобілізації

фото: facebook.com/artur.bilan

Український спортсмен, член збірної України на чемпіонаті світу з вуличної риболовлі Артур Білан втік із розташування збірної, яка приїхала на змагання в Італію. Таким чином харківський спортсмен вирішив уникнути мобілізації

Про це повідомив капітан української збірної з вуличної риболовлі Данило Лясов, передає RegioNews.

Подробиці втечі спортсмена

Як розповів капітан української збірної, він з колегами відпочивав після виступу на змаганнях в рамках чемпіонату, який відбувався в Італії. Коли настав час повертатися в Україну, спортсмени помітили відсутність свого колеги Артура Білана.

"Артур Білан після невдалого виступу на ЧС у складі збірної України ухвалив "таке тяжке рішення". Поки всі спали та відпочивали перед дорогою додому", - розповів Лясов.

Як спортсмен пояснює свою втечу

Білан відправив повідомлення Лясову, у якому поскаржився, що вже отримав дві повістки до військкомату, та він не хоче мобілізуватися, а бажає "мирного життя для себе і своєї дитини та дружини". Спортсмен нагадав, що у нього маленька дитина, і він не хоче, щоб його дружина з дитиною "жили у постійному стресі" через обстріли.

Спортсмен також пообіцяв капітану збірної компенсувати можливі витрати, які виникнуть у команди через його втечу.

Білан публічно наразі ніяк не прокоментував інформацію про втечу.

Додамо, що українська команда фінішувала у чемпіонаті з вуличної риболовлі в Італії на п’ятому місці.

Інші випадки втечі спортсменів

Артур Білан – уже не перший український спортсмен, який вирішив уникнути мобілізації, вдавшись до втечі зі змагань. У жовтні виник скандал навколо екс-футболіста донецького "Шахтаря" та юніорської збірної України Олександра Роспутька. Футболіст не повернувся в Україну після матчу єврокубку. Є інформація, що він втік до Росії та оформляє громадянство держави-агресора.

"Поки я не можу повідомити причину, чому Саша втік із "Шахтаря". Я можу сказати, що в Росії йому точно буде безпечніше. Інформація про прохання політичного притулку неправда. Мій син його не просив", - сказав батько футболіста, Юрій Роспутько.

Роспутько-старший, який є фанатом російського диктатора Путіна та підтримує російську агресію проти України ще з 2014 року, сказав, що його 19-річний син на якийсь час припинить займатися футболом.

Олександр народився у 2004 році у Горлівці на Донеччині, яка з 2014 року перебуває в російській окупації. Вихованець академії "Шахтаря", розпочав кар'єру в U-9.

Після появи інформації про втечу Роспутька з клубу "Шахтар" надіслав футболістові офіційний лист та дав 5 днів на повернення до команди. Оскільки Роспутько все ж не повернувся, "Шахтар" у рамках чинного законодавства добиватиметься від нього фінансової компенсації.

Читайте також: Позбавлення громадянства, штрафи і екстрадиція: Як влада пропонує карати за ухилення від мобілізації за кордоном

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності