UA | RU
03 жовтня 2021, 20:19

Михайло Добкін закликав владу Харкова не піаритися на святах під час пандемії, а терміново скликати позачергову сесію міськради

Лідер ГО "Наш Дім - Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін закликав усі "адекватні сили в Харківській міській раді" ініціювати позачергову сесію, щоб терміново виділити кошти для протидії новій хвилі COVID-19

Відповідну заяву Михайло Добкін оприлюднив на своєму телеграм-каналі.

Він заявив, що цього тижня харків'ян з важкою формою COVID-19 змушені були госпіталізувати в міста Харківської області, оскільки в самому Харкові вже немає кисневих місць в ковідних лікарнях.

"Балаклія, Зміїв, Чугуїв - в ці міста весь цей тиждень госпіталізували харків'ян з COVID-19. Сьогодні додався Первомайський! А це ще 90 кілометрів в машині швидкої допомоги по бездоріжжю!"- обурився Михайло Добкін.

За його словами, "якщо ми хочемо, щоб Харків не обрушився в новий локдаун, потрібно припинити грати у виборчі ігри і вживати термінових заходів. Закликаю адекватні сили в Харківській міській раді ініціювати позачергову сесію і виділити гроші на допомогу хворим і медикам".

"Вільних місць з киснем у Харкові немає, а влада продовжує піаритися на святах, тупо спостерігаючи статистику. Потрібно не чекати чергової "зони", а перерозподілити гроші з піарівських будівництв на додаткові ковидні стаціонари в межах міста, а не в радіусі 150-ти км від дому! І треба, нарешті, починати фінансувати лікарів, плюс закупівлю медикаментів в повному обсязі. У тому числі - "первинку", щоб сімейні лікарі припинили посилати людей з симптомами додому без підтримки, а потім їм же шукати в області реанімацію", - заявив Михайло Добкін.

"Про здоров'я тварин у зоопарку вже спробували подбати. Не вийшло. Так постарайтеся подумати і подбати про людей, про харків'ян. Сподіваюся, підійдете до цього більш відповідально. Якщо що, звертайтеся. Навчу і підкажу", – підсумував лідер ГО "Наш Дім - Харків".

Нагадаємо, за даними Міністерства охорони здоров'я, за минулу добу в Харківській області зареєстровано 1073 випадки захворювання коронавірусом, що є найвищим показником по Україні. За останню добу від COVID-19 на Харківщині померло 26 осіб.

Ліжко-місця в харківських ковидних лікарнях закінчилися ще 23 вересня, люди лежать у лікарнях у коридорах, частину госпіталізують за межі міста до лікарень населених пунктів області.

Раніше народний депутат Юлія Світлична закликала уряд терміново втрутитися в ситуацію з поширенням COVID-19 на Харківщині, оскільки місцева влада не в змозі самостійно виконувати свої функції.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики