UA | RU
01 жовтня 2021, 12:27

Михайло Добкін: Не можна допустити, щоб промисловість лягла через високу ціну на газ

На промислові підприємства і бізнес не повинно лягти все навантаження від нинішньої захмарної ціни на природний газ. Це покладе на лопатки будь-яке виробництво, де в собівартості велика складова газу та електроенергії

Про це в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24" заявив лідер ГО "Наш Дім – Харків", кандидат на посаду харківського міського голови Михайло Добкін.

За його словами, для України сьогодні питання ціни на газ - це питання виживання. "Україна прив'язана до міжнародних цін, і тарифи - це заручники політичної ціни на газ", - зазначив він.

Михайло Добкін привітав рішення центральної влади не підвищувати комунальні тарифи для населення, оскільки "на сьогоднішній момент населення не витягне існуючу ціну на газ".

"Але потрібно зробити і другу частину - не можна відповідальність за це рішення перекладати на промислові підприємства і на бізнес, тому що він теж не витягне цю вартість", - заявив Михайло Добкін.

За його словами, сьогодні "наші підприємства отримують нову ціну на газ. До останнього підвищення, при ціні трохи менш як 1 тис.доларів за тисячу кубометрів, наші підприємства отримували газ в районі 30 тис. гривень. І ви повинні розуміти, що на цій ціні формуються тарифи й для соціальної сфери, яка буде оплачуватися з місцевих бюджетів".

"Я через місяць збираюся стати мером після волевиявлення харків'ян, і мені потім це розсьорбувати. Я розумію, що, з одного боку, для населення тарифи не підійматимуть, це – хороше рішення. Але, з іншого боку, з міського бюджету вимиватимуть гроші на оплату за новими захмарними цінами опалення для шкіл, дитячих садків, лікарень та інших установ, які перебувають на балансі міста. Це неправильно. А ще можуть і бізнес покласти на лопатки, давши йому таку ціну", - заявив Михайло Добкін.

"Дивіться: всі, хто виробляють будь-яку продукцію, де в собівартості велика складова газу та електроенергії, вони ж ляжуть. Це виробництво плитки, припустимо, сантехнічних виробів, добрив, вся хімічна галузь", - заявив політик.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін заявляв, що для того, щоб у Харкові знизити тариф на опалення і впровадити нові технології в цій галузі, потрібно цей сегмент комунального господарства віддати бізнесу. Вони повинні будуть побудувати модульні котельні, а міськвиконком почне контролювати якість послуг.

"Потрібно віддавати це все бізнесу. Чому бізнесу? Тому що у міста на це немає грошей, а бізнес із задоволенням прийде. Місто має поставити зрозумілі умови. Наприклад, місто віддає бізнесу абонентську базу і збут. А вони повинні за свої гроші побудувати модульні котельні, а місто буде стежити за якістю послуг. Також потрібно домовлятися про тарифи, а вони з модульними котельнями будуть однозначно нижче, ніж зараз", – сказав Михайло Добкін.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38
Укрзалізниця змінила графік руху низки поїздів через ракетні удари Росії
25 квітня 2024, 20:16
Удар по залізничному вокзалу у Балаклії: з'явилися фото з місця прильоту
25 квітня 2024, 19:53
Корупційна справа Гринкевичів: оприлюднено перелік арештованого майна
25 квітня 2024, 19:44
Росія вбиває цивільних на Донеччині: 5 людей загинули, ще 8 постраждали
25 квітня 2024, 19:21
Керівникам шахти на Львівщині оголосили про підозру у торгівлі людьми
25 квітня 2024, 19:16
По Балаклії окупанти вдарили ракетою, 7 постраждалих перебували у вагонах
25 квітня 2024, 18:44