UA | RU
19 вересня 2021, 14:43

Михайло Добкін: Через перенесення виборів на осінь Харків втратив майже рік

Поки Харковом керують люди з приставкою в.о., місто не може нормально розвиватися і залучати великі інвестиції

Про це в ефірі програми "Точка зору" на Харківському телеканалі "Р1" заявив лідер ГО "Наш Дім – Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін.

За його словами, він зробив все для того, щоб вибори харківського міського голови відбулися в березні, а не в жовтні, тому що розумів ціну перенесення виборів на жовтень. "Справа не в Добкіні, справа в тому, що не можна на рік залишати місто без міського голови. Всі в.о. - це втрачений час. Не тому, що людина погана, а тому що в.о. невпевнений у собі, він не надає впевненості і тим, хто здатний вкладати в місто, працювати на створення", - пояснив Михайло Добкін.

Лідер ГО "Наш дім - Харків" також додав, що "поки не буде впевненості, що з цією людиною можна мати справу, бізнесмени не будуть вкладати гроші в якісь серйозні стабільні проекти".

"Політична стабільність - це головна запорука мінімізації ризиків для бізнесу. Її немає. У нас мер - в.о., губернатор – в.о., у нас незрозуміло, що буде з головою обласної ради, і добре, що обрали вже стабільно на цю посаду людину. Тому, на жаль, рік у нас втрачено... Я розумію, що інерція вже добігає кінця, а своєї психологічної стійкості, своєї внутрішньої сили у цих людей немає. І далі ми не будемо їхати, ми будемо повзти. Мені цього не хочеться", - зазначив Михайло Добкін.

Також він підкреслив, що свого часу, Харків і Харківська область, на думку топ-менеджерів всієї України, з точки зору інвестиційної привабливості займали перше місце.

"Багато речей, які сьогодні відбуваються і пов'язані з тим, що представники бізнесу від колишнього міністра внутрішніх справ і від мало кому відомого олігарха Павла Фукса поставили своїх управлінців в наші комунальні підприємства, і вони сьогодні визначають, куди направляти гроші, який прибуток і кому дістається, то це ж не може бути розвитком для нашого регіону, ось ми і скотилися. Всього лише менш, ніж за рік", - заявив Михайло Добкін.

"Харків заслуговує більшого, і ми наведемо в ньому порядок, ми будемо абсолютно прозорими, чистими і доступними, як для вітчизняних інвесторів, так і для зарубіжних, і наші рейтинги знову повернуться на перші позиції", - підсумував політик.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін заявляв, що всі промислові площі в Харкові потрібно зберегти, створити там умови для залучення інвесторів, які вкладатимуть кошти у виробництво, створюватимуть нові робочі місця, за рахунок яких збільшуватиметься бюджет міста.

Вибори міського голови відбудуться в Харкові 31 жовтня цього року. В даний час обов'язки мера Харкова тимчасово виконує секретар міськради Ігор Терехов.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...