UA | RU
10 вересня 2021, 10:51

Михайло Добкін: Виробничі потужності Харківського авіазаводу будуть збережені

Всі промислові майданчики в Харкові потрібно зберегти, оскільки їх можна використовувати для створення нових робочих місць, за рахунок яких буде збільшуватися бюджет міста

Про це в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" заявив лідер ГО "Наш Дім – Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін.

За його словами, промисловість – це те, що вимагає особливого підходу уряду, а головне в цій справі – захист українського виробника від зовнішніх конкурентів, шляхом введення митних зборів і так далі.

Також лідер ГО "Наш Дім – Харків " додав, що для того, щоб бути конкурентним з тим же Китаєм і Туреччиною потрібно дати українським підприємцям можливість завозити без божевільних митних зборів нове обладнання, щоб виробляти якісний продукт.

На думку Михайла Добкіна, зараз все робиться в такому ключі, щоб знайти яке-небудь підприємство і згорнути на ньому виробництво. "Візьмемо Харківський авіаційний завод - легенду радянської промисловості. На ньому випускали літаки ТУ-134, на яких возили пасажирів у всьому СРСР. Сьогодні це підприємство хочуть "згорнути", а територію продати, оскільки вона знаходиться в центрі Харкова. Земля там коштує дуже дорого, і вона може бути віддана для будівництва якихось житлових комплексів. Там шикарні комунікації та під'їзди будь-якого транспорту. Це все потрібно зберегти", - сказав Михайло Добкін.

Політик також висловив упевненість, що після виборів він забере на баланс міста всі промислові площі, які є. Причому, робота в цьому напрямку вже ведеться. "Ми не будемо продавати інвесторам ці площі, а будемо віддавати під гарантію створення нових робочих місць із середньогалузевою зарплатою", – розповів Михайло Добкін.

Крім того, він пояснив, що для того, щоб побудувати такий промисловий майданчик, як є на тому ж Харківському авіазаводі, потрібно побудувати будівлю, підвести мережі, набрати енергетичну потужність, продумати логістику доставки людей на роботу і з роботи. "А ми даємо все готове. За це хочемо отримати максимальну кількість робочих місць із середньогалузевою зарплатою. І повинна бути обов'язкова гарантія від бізнесмена щодо того, про що ми домовилися. Якщо бізнесмен це не виконає, його чекають штрафні санкції, а тому грошима поповниться міський бюджет", – вважає лідер ГО "Наш Дім – Харків".

Підсумовуючи, Михайло Добкін нагадав, що бюджет Харкова в 2021 році становить 15,6 млрд гривень і майже половина з цієї суми – податок на прибуток. "Чому я кажу, що потрібно залишити виробничі потужності? Тому що нові робочі місця – це збільшення дохідної частини нашого бюджету, який майже повністю залишається у нас, в місті", - резюмував Михайло Добкін.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін на зустрічі з харків'янами заявив, що в місті дуже багато проблем і для їх вирішення в Харкові повинен бути господар. Також він вважає, що для того, щоб Харків функціонував у потрібному напрямку, варто звертати увагу на сфери життєдіяльності міста, а не займатися лише реконструкцією зоопарку.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
НАБУ взялося перевіряти елітну нерухомість генерала СБУ Вітюка після розслідування ЗМІ
25 квітня 2024, 16:59
Двоє прикордонників допомогли втекти з України більш ніж 200 ухилянтам — як працювала схема
25 квітня 2024, 16:22
На Запоріжжі ЗСУ знищили три російські гармати та одну САУ
25 квітня 2024, 16:20
Росія обстрілює Донеччину: зросла кількість жертв та постраждалих
25 квітня 2024, 16:00
Правоохоронці спіймали на хабарі голову райсуду на Дніпропетровщині
25 квітня 2024, 15:40
Литва заявила про готовність допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку
25 квітня 2024, 15:26
Росіяни завершують будівництво залізничного мосту біля Маріуполя
25 квітня 2024, 15:20
Російська армія вдарила КАБами по Сумах — інформація від ОВА
25 квітня 2024, 15:05
Росіяни накрили Нікополь артилерією: постраждали двоє людей, є руйнування
25 квітня 2024, 15:00
Київщину накрила гроза із градом, негода суне на столицю
25 квітня 2024, 14:55