UA | RU
02 вересня 2021, 17:07

Михайло Добкін: У Харкові буде реалізована програма безкоштовної діагностики

У Харкові будуть створені три дорослих і один дитячий медичні центри, де жителі міста зможуть безкоштовно пройти повну діагностику свого організму

Про це лідер ГО "Наш Дім - Харків", харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін заявив на зустрічі з харків'янами.

"Я хочу в цьому році почати готувати документацію і приступити до створення трьох дорослих і одного дитячого медичного центру, де харків'яни зможуть проходити повну діагностику свого організму абсолютно безкоштовно", — заявив Добкін, додавши, що на дану міську програму буде виділятися близько півмільярда гривень на рік.

За словами лідера "Наш Дім - Харків", безкоштовно обстежитися зможуть такі категорії громадян, як пенсіонери, діти різного віку, матері-одиначки, багатодітні сім'ї, сім'ї, в яких є інваліди та чорнобильці. Тобто, найбільш незахищені верстви населення отримають право на якісну медичну допомогу, і цю допомогу їм надаватиме місто.

"Людям дуже часто ставлять неправильні діагнози, а потім лікують від тих хвороб, яких у них немає. Вони витрачають на лікування колосальні кошти, адже ліки коштують сьогодні недешево, а результату через помилковий діагноз, так і не отримують",-зазначив Добкін.

Також він додав, що з якісною безкоштовною діагностикою в нових медичних центрах для дітей і дорослих, таких проблем у харків'ян не виникне.

"Харків - місто з амбіціями, і міська програма безкоштовної діагностики "Здоров'я харків'ян" нам по плечу. Більш того, паралельно з цією програмою, ми зробимо 10-12 виїзних бригад, які виявлятимуть туберкульоз, ковід та інші захворювання у харків'ян вдома. Також будуть закуплені виїзні томографи для діагностики раку грудей у жінок", - підсумував Добкін.

Нагадаємо, раніше Михайло Добкін назвав три основні проблеми Харкова, на які містяни скаржаться на всіх зустрічах: це ЖКГ і тарифи, охорона здоров'я та безпека на вулицях, і озвучив план щодо їх вирішення.

"Я хочу з центру піти в райони і плавно в кожному дворі створити маленький парк Горького, щоб люди отримували задоволення і могли проводити час у себе у дворі. Я хочу кардинально реформувати підхід міста до охорони здоров'я, тому що навіть те, чим я раніше пишався, сьогодні, на жаль, поставили на коліна... Я хочу, щоб наша молодь і наші діти, яких ви відпускаєте ввечері, не боялися, і ми не переживали, що їх хтось поб'є",-сказав він.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45
Здетонувала вибухівка: у Миколаєві постраждали п'ятеро рятувальників
25 квітня 2024, 00:05
ДТП на Черкащині: одна людина загинула, ще одна – в лікарні
24 квітня 2024, 22:41
США таємно передали Україні ракети ATACMS, а ЗСУ вже застосували їх
24 квітня 2024, 21:43
Росіяни розстріляли жінку на Херсонщині, а після намагалися спалити її будинок
24 квітня 2024, 21:26
Уряд заборонив пересилати за кордон паспорти чоловіків призовного віку
24 квітня 2024, 20:48
За добу відбулося понад 80 боєзіткнень: Генштаб про ситуацію на фронті
24 квітня 2024, 20:15
Росіяни запустили по Нікопольщині 6 дронів, били артилерією
24 квітня 2024, 19:52