UA | RU
23 липня 2021, 17:58

Михайло Добкін про обшуки НАБУ в Харківській облраді: Все керівництво облради має піти у відставку

Після Харківського "улову" НАБУ і САП все керівництво Харківської обласної ради має піти у відставку

Про це на своєму каналі в Телеграм написав лідер громадської організації "Наш Дім - Харків", харківський міський голова в 2006-2010 роках Михайло Добкін, коментуючи вчорашні обшуки НАБУ і САП в Харківській облраді і затримання заступника голови облради Андрія Малиша і депутата облради Сергія Гладкоскока.

"Не тільки заступник голови, але і все керівництво Харківської обласної ради має піти у відставку. Вони на ці відповідальні посади не обиралися, а фактично призначалися, з порушенням чинного регламенту ради і під повним контролем олігарха Павла Фукса і колишнього керівника МВС Арсена Авакова", - написав Добкін.

За його словами, "призначення людей Фукса і Авакова на вищі посади в керівництво ради не відповідало ані бажанням, ані волі виборців Харківської області".

"Подібне відбувалося і з "обранням" тимчасового керівництва міста. Покровителі ті ж. Але виконано при ще більш обтяжливих обставинах. Не сумніваюся, незабаром і ця ситуація отримає справедливу оцінку", - підсумував Добкін.

Нагадаємо, ввечері 22 липня у Харківській облраді пройшли обшуки, за підсумками яких були затримані заступник голови облради Андрій Малиш і депутат облради від ОПЗЖ Сергій Гладкоскок. Вони підозрюються у вимаганні хабара розміром в 1 млн. 50 тис. грн у директора одного з комунальних підприємств міста.

Також у справі фігурує голова облради Артур Товмасян, однак, за інформацією НАБУ, він не має процесуального статусу. Відносно Товмасяна проводиться перевірка.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики