UA | RU
23 липня 2021, 15:22

Корупція за участі керівництва Харківської облради – є результатом постійних "договорняків", - заява Блоку Світличної

Виявлені НАБУ та САП факти корупції за участі керівництва Харківської облради викривають не тільки безпринципність та жагу до наживи окремих посадовців і депутатів, але і є наслідками постійних ганебних "договорняків" в обласній раді

Про це йдеться у заяві Блоку Світличної "РАЗОМ!", оприлюдненій на офіційній сторінці Блоку у "Фейсбуці".

"Національне антикорупційне бюро України разом зі Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою викрили зухвалу корупційну схему за участі керівництва Харківської обласної ради. Виявлені НАБУ та САП факти викривають не тільки безпринципність та жагу до наживи окремих посадовців і депутатів, але і є наслідками постійних ганебних "договорняків" в обласній раді", - йдеться в заяві.

В Блоці Світличної наголосили, що "саме для здійснення корупційних намірів та задоволення власних інтересів, а не для виконання перед людьми своїх передвиборчих обіцянок утворювалися ці "договорняки" з першого дня роботи новообраної обласної ради".

"Фракція Блоку Світличної "Разом!" у Харківській обласній раді одразу не підтримувала такі ганебні підходи у роботі облради, постійно наголошувала на неприпустимості подібних дій, не підтримувала рішення щодо обрання керівництва ради і не голосувала ані за голову, ані за його заступників, ані за керівництво постійних комісій, оскільки сформовані вони були у непрозорий спосіб та з ознаками політичної корупції", - йдеться в заяві.

На думку представників Блоку Світличної, вчора НАБУ та САП "надали потужну відповідь всім тим, хто не бачить діяльності антикорупційних органів, всім скептикам та багатьом критикам антикорупційної реформи".

"Невідворотність покарання за корупційні дії посадовців та фаховість детективів НАБУ і прокурорів САП - наочна. Дуже важливо, аби зазначена корупційна справа стала предметом серйозного та всебічного розслідування, яке має завершитись розглядом у Вищому антикорупційному суді. І саме ВАКС має поставити крапку у цій справі, яка ганьбить Харківську область", - підсумували в Блоці Світличної "Разом!".

Нагадаємо, вчора стало відомо, що в кабінеті голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна відбулися обшуки, а сам він є фігурантом кримінального провадження щодо вимагання хабара більше 1 млн грн.

Наразі підозрюваними у справі є заступник Товмасяна Андрій Малиш і депутат облради, голова фракції ОПЗЖ Сергій Гладкоскок. Фігурантам інкримінують вимагання хабара в особливо великому розмірі. За попередньою інформацією, вони планували отримати гроші з одного з комунальних підприємств у Лозівському районі.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Кличко розкритикував тимчасову спецкомісію по Києву та заявив про "спроби дискредитації"
23 квітня 2024, 19:36
Військовий зі Львівщини за 17 тисяч доларів відправляв ухилянтів за кордон
23 квітня 2024, 19:14
Чи підвищаться тарифи на газ для українців: у "Нафтогазі" ухвалили рішення
23 квітня 2024, 19:02
Кабмін виділив понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
23 квітня 2024, 18:38
Росіяни вдарили артилерією по Сумщині, є поранені
23 квітня 2024, 18:35
Повітряні сили показали, як вночі збивали російські дрони на Півдні
23 квітня 2024, 18:06
Суд виніс вирок нацгвардійцю, який вбив п'ятьох людей на заводі "Південмаш"
23 квітня 2024, 18:03
На Великдень у Харкові закриють вхід на міські кладовища
23 квітня 2024, 17:28
У Дніпрі ДБР викрило правоохоронця, який за два роки на посаді "заробив" 14 млн грн
23 квітня 2024, 17:22
Сольський прокоментував підозру від НАБУ
23 квітня 2024, 17:01