UA | RU
22 червня 2021, 21:07

Терехов відклав сесію, на якій хотів провести корупційну схему, - депутат

city.kharkov.ua

Засідання сесії Харківської міськради, яке намічалося на 23 червня, перенесли через брак голосів депутатів для прийняття мегакорупційного рішення щодо виділення землі в місті

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Харківської міськради Анатолій Родзинський.

За його словами, в.о. мера Харкова Ігор Терехов на тиждень переніс засідання позачергової сесії міськради. На цьому засіданні, як стверджує депутат, повинні були "ввести нову мегакорупційну схему з виділення землі під приводом зниження ставок оренди для підприємців".

"З урахуванням довгих вихідних - три дні на Трійцю і три дні на День Конституції – коли чиновники і депутати з "Успішного Харкова" взяли відпустки і роз'їхалися, то у них завтра була б нестача "успішних" голосів. З урахуванням того, що багато інших фракцій Харківської міськради теж не будуть без своїх правок підтримувати проект, стало очевидним, що на завтра у Терехова не вистачає голосів!"- написав Анатолій Родзинський.

У той же час він додав, що на наступну середу, 30 червня, будуть намагатися "підтягнути всі резерви депутатів від "Успішного Харкова".

"Навіть, якщо, хто в лікарні, то внесуть в зал з ліжком. Я так розумію так само розрахунок буде на підтримку "ЄС" і частини "Слуг". І, звичайно ж, напевно будуть продовжувати укатувати на голосування депутатів з інших фракцій, в тому числі з ОПЗЖ", - написав депутат.

Він також нагадав, що 30 червня – дедлайн, адже такі рішення повинні прийматися за пів року до нового року, інакше його прийняття безглуздо.

"Крім зниження на пару відсотків ставок оренди землі для бізнесу, вводиться зниження ставок оренди землі майже в 100 разів, з 8% від нормативної грошової оцінки землі до 0,09% для деяких "спеціальних" категорій. Створюється нова мегакорупційна схема, за якою "своїм" спеціальним суб'єктам буде за 0,09% майже в 100 разів дешевше виділятися земля, а решта просто не пройдуть корупційне сито Департаменту міськради. Зекономлені гроші бенефіціари цього рішення зможуть направити до виборчого фонду кандидата в мери Харкова на позачергових жовтневих виборах", - написав Анатолій Родзинський.

Нагадаємо, ще наприкінці минулого тижня анонсувалося позачергове засідання сесії Харківської міськради, на якому мали розглянути так звані "земельні питання". Засідання намічалося на 23 червня 2021 року.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
В Україну ввозили прекурсори під виглядом прального порошку
29 березня 2024, 01:20
У Вінниці судитимуть шахраїв, які за ​​50 тисяч доларів обіцяли посаду ректора одного з університетів
29 березня 2024, 00:36
На Житомирщині подружжя забило ножем приятеля до смерті
29 березня 2024, 00:04
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49
Ворог атакує Україну дронами: які області в небезпеці
28 березня 2024, 21:35
Житель Закарпаття побив до реанімації колишню дружину, його затримали
28 березня 2024, 21:25
Співробітника Київського ТЦК викрили на "схемі" з автомобілями
28 березня 2024, 21:02