UA | RU
26 травня 2021, 11:57

Соцдослідження в Харкові з "лідером" Тереховим зроблені на його ж замовлення - Добкін

Проведені нещодавно соціологічні дослідження компаній КМІС і" СОЦІС " щодо електоральних уподобань у Харкові були зроблені на замовлення однієї і тієї ж людини - в.о. мера Харкова Ігоря Терехова

Про це розповів міський голова Харкова (2006-2010) Михайло Добкін в ефірі програми "Хард з Влащенко"на телеканалі " Україна 24".

На питання про те, як політик ставиться до результатів проведених опитувань, Михайло Добкін відповів: "Ті, хто замовив це – знаю, це ті ж, хто потім КМІСу замовляв. Над ними всі сміялися, тому що "СОЦІС" – це звичайна контора, яка обслуговує в особі Гриньова Петра Олексійовича Порошенка – вже років 10 – і його партію. І робити соцдослідження від "СОЦІСа" – це означає робити з себе посміховисько".

Те ж саме, за словами Добкіна, він може сказати і про результати компанії КМІС: "замовили у КМІСа, КМІС дав той результат, який дав. До нього є дуже багато питань, тому що анкета така ж точно, як у "СОЦІСа", орієнтоване соцдослідження було виключно на одну людину – це було видно. Мало того - ще й обпеклися з замовником".

Михайло Добкін також зазначив, що пізніше директор КМІСа Володимир Паніотто зізнався, що це було комерційне замовлення, але назвати замовника він відмовився.

При цьому, за словами політика, він ставиться до будь-яких соцдосліджень сьогодні дуже спокійно і довіряє лише тим, які проводяться для нього.

"Вони непублічні, я їх бачу, їх бачать мої фахівці. До соцдосліджень ми проводимо дуже багато ще спеціальних опитувань людей, які допомагають нам виявити настрої, бажання...",- підкреслив Михайло Добкін.

Він навів приклад, коли на минулих місцевих виборах КМІС і "СОЦІС" давав вихід у другий тур з Віталієм Кличком Андрію Пальчевському, а його партія повинна була пройти і в міські та обласні ради багатьох міст. Однак цього не сталося.

"Де сьогодні результати КМІС і де сьогодні результати, які дала партія "Перемога Пальчевського"? Ціна всім цим опитуванням - вона мені зрозуміла. Вони дешеві, але вона мені не потрібна", – підсумував Михайло Добкін.

Нагадаємо, в травні в Харкові були проведені компаніями КМІС і "СОЦІС". соціологічні дослідження про рейтинги потенційних кандидатів у мери Харкова, згідно з якими в.о. мера Ігор Терехов з великим відривом випереджає всіх можливих конкурентів.

При цьому в прес-релізі КМІС не вказано, хто виступив замовником соціологічного дослідження. Гендиректор КМІС Володимир Паніотто в коментарі "Суспільному" пояснив, що нерозголошення замовника передбачено контрактом.

"Є замовник, який не оприлюднює себе. Ми навіть, чесно кажучи, не знаємо. Це якась особа, є конкретне прізвище, це один з політологів, який працює на різні політичні сили, тому я навіть сам не знаю, на кого він працює", - заявив Паніотто.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни вдарили по житловому кварталу Харкова, є поранені
05 травня 2024, 14:40
У Харкові прогриміли вибухи: окупанти б'ють по місту та району
05 травня 2024, 14:24
"Запорозька Січ" відновлює роботу та готується приймати відвідувачів
05 травня 2024, 13:48
У ЗСУ повідомили, яку кількість військових зібрала РФ поблизу Часового Яру
05 травня 2024, 13:05
У Запорізькій області ППО знищила російський БпЛА-розвідник
05 травня 2024, 12:31
На Донеччині росіяни знищили школу КАБами: внаслідок обстрілів загинули 3 та поранені 2 цивільних
05 травня 2024, 11:58
Війська РФ ударили по Запорізькій області авіабомбами, БпЛА та артилерією
05 травня 2024, 11:23
Сили оборони України знищили 23 "шахеда" росіян
05 травня 2024, 10:59
Окопний РЕБ: Федоров показав, як працює нова українська система
05 травня 2024, 10:28
Найбільше Росія тисне на Авдіївському напрямку – ситуація на фронті та втрати РФ 5 травня
05 травня 2024, 10:06