UA | RU
12 травня 2021, 17:34

Терехов влаштував цинічний піар з увічненням пам'яті Кернеса - експерт

Терехов в черговий раз хоче експлуатувати ім'я Геннадія Кернеса
Терехов в черговий раз хоче експлуатувати ім'я Геннадія Кернеса

В. о. мера Харкова Ігор Терехов вирішив за допомогою онлайн-опитування харків'ян про те, як краще увічнити пам'ять померлого Геннадія Кернеса, заробити собі політичні бали і підняти рейтинг

Про це у себе в Facebook написав політичний експерт Олексій Якубін.

На його думку, сьогодні стало дуже модно використовувати всякого роду опитування і петиції як піар-інструмент, який допомагає підвищити рейтинг і зробити інформаційний вихлоп, а по суті – ні до чого не зобов'язує.

"Ось і в Харкові, де будуть вибори міського голови, в.о. мера Ігор Терехов вдався до цього способу. І в черговий раз він хоче використовувати ім'я Геннадія Кернеса собі на допомогу. Цього разу у вигляді онлайн-опитування харків'ян про те, як краще увічнити пам'ять колишнього очільника міста. Пропонується назвати його ім'ям парк, нову станцію метро, вулицю, присвоїти ім'я школі, де Кернес навчався, випустити марку або поставити пам'ятник. Або запропонувати свій варіант", - пише експерт і задається питанням, що тут не так? На його думку, відповідь проста: все не так.

"По-перше, опитування робиться від імені "Блоку Кернеса - успішний Харків", з якого Ігор Терехов ім'я Кернеса без вагань вже викреслив – у передвиборчій агітації він тепер виглядає як "Успішний Харків! Ігор Терехов". Вже увічнив, так увічнив! І без всяких опитувань", - вважає Якубін.

По-друге, на його думку, подібне опитування в тій формі, як воно проводиться, не тягне навіть на вивчення громадської думки. "А якщо його намагатися представити передбаченим законом громадським обговоренням перед прийняттям рішення, то таке обговорення проводиться за зовсім іншою процедурою – не на сторінці в соцмережі і телеграм-каналах, як в даному випадку. Тобто це акція без жодних наслідків і зобов'язань для її організаторів", – пише експерт.

По-третє, експерт упевнений, що у міськради на чолі з Тереховим було предостатньо часу, щоб як мінімум один з варіантів вже втілити в реальність. "А при серйозному підході - взагалі будь-який, тому що провести громадське слухання теж часу було в надлишку. Чому ж не зробили? Бо не хотіли. Тому що тепер "Успішний Харків! Ігор Терехов", - зазначає Якубін.

На додаток, більшість запропонованих в опитувальнику варіантів вже були представлені на сайті міськради в розділі петицій – тобто в прийнятній формі громадського обговорення.

"Але дивним чином це обговорення виявилося організовано так, щоб голоси опитаних розсіялися – петицій з одного питання було відразу кілька, і зібрати необхідну кількість голосів було просто неможливо. А голоси не зібралися - ну і питання знімається, і Терехов і міськрада з чистою совістю можуть сказати: "Вибачте, дорогі харків'яни, ви ж самі не захотіли". Що, власне, Терехов і зробив ще місяць тому", – підсумував Якубін.

За його словами, це не громадське обговорення, а фейк, імітація, піар. "А не так цинічно, тому що це виглядає, як піар на кістках, а вигоду отримати розраховує той, хто, говорячи про пам'ять Кернеса, не демонструє її в справах", – підкреслив експерт.

Нагадаємо, ще в квітні Ігор Терехов змінив назву політичної партії "Блок Кернеса - Успішний Харків", прибравши звідти першу частину назви. Вся брендована продукція партії зараз підписується "Успішний Харків Ігор Терехов".

Нагадаємо, Геннадій Кернес на виборах у жовтні 2020 року був обраний міським головою Харкова. 16 грудня 2020 року він помер у берлінській клініці "Шаріте" в результаті ускладнень від COVID-19.

Після смерті Кернеса в грудні 2020 року виконуючим обов'язки міського голови став секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Нагадаємо, 30 березня Верховна Рада призначила позачергові вибори міського голови Харкова на 31 Жовтня 2021 року у зв'язку з достроковим припиненням повноважень мера Геннадія Кернеса через його смерть.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38