UA | RU
10 травня 2021, 21:35

Експерт: Терехов давно міг повернути проспекту ім'я Жукова, але вважає за краще маніпулювати харків'янами

Ігор Терехов на темі маршала Жукова заграє з електоратом, але не збирається виконувати свої обіцянки
Ігор Терехов на темі маршала Жукова заграє з електоратом, але не збирається виконувати свої обіцянки

В. о. мера Харкова Ігор Терехов тільки зараз обіцяє повернути в місті проспекту ім'я маршала Жукова, але це слова, маніпуляції і піар і нічого зроблено не буде

Про це написав у себе на сторінці у Фейсбуці політичний експерт Кирило Молчанов.

"Тимчасовий мер Харкова Ігор Терехов раптом вирішив саме зараз поворушити тему повернення імені маршала Жукова проспекту і збереження пам'ятника Жукову. Мовляв, все буде і пам'ятник, і проспект, і свято тільки 9 травня. Але це тільки слова, маніпуляції і піар. Нічого зроблено не буде", - пише Молчанов.

На думку експерта, дні святкування Перемоги - зручний привід для подібних заяв, а сама тема є дуже благодатною для загравання з великою частиною харківського електорату. Ось і згадав з нагоди.

"Але Ігор Олександрович вже майже півроку як виконуючий обов'язки міського голови, в міськраді сидить підконтрольна йому депутатська більшість. Так що ж заважало за цей час просто взяти і зробити? Адже з приводу проспекту всього-то треба дотримати процедуру-провести громадське обговорення. І в Харкові напевно більшість була б за повернення проспекту імені Жукова", - стверджує Молчанов.

Експерт вважає, що гучні заяви там, де потрібні реальні дії – це примітивне маніпулювання думкою харків'ян. "І в цьому випадку воно до того ж абсолютно аморально і цинічно, адже це гра на почуттях, для великої частини жителів міста і пам'ятник, і проспект Жукова мають глибокий символічний сенс".

За словами Молчанова, харків'яни навряд чи оцінять його чергову обіцянку, тому що це банальний піар на чутливій для міста темі, а не вирішення питання. "І закінчиться нічим, як всі обіцянки Терехова", - підкреслює експерт.

"Напередодні свята Ігор Олександрович щосили намагався зобразити мудрість, говорив, хто, коли хоче, тоді нехай і відзначає дату перемоги. Хоче 8 травня - ок, хоче 9 травня – теж нормально. А зараз раптом каже, що правильно - тільки 9-го. За три дні як позиція змінилася! З помірного майже проєвропейського Терехов раптом перетворився мало не на партійця ОПЗЖ або партії Шарія. А потім знову все відіграє назад, забуде про обіцянки. І значить це тільки одне - самому Терехову по барабану і свято, і пам'ять, він просто хоче всидіти на двох стільцях, сподобатися і тим, кому 9 травня свято, і тим, кому 8 травня день пам'яті. Як би до виборів між цими стільцями йому не довелося боляче впасти і не залишитися біля розбитого корита. На проєвропейську частину електорату йому після таких зигзагів вже точно не варто розраховувати", - підсумовує Молчанов.

Нагадаємо, 10 травня в.о. міського голови Харкова Ігор Терехов заявив, що в місті і надалі будуть існувати пам'ятник маршалу Георгію Жукову і проспект його імені. "Я хочу, щоб всі харків'яни знали, що в місті Харкові стояв, стоїть і стоятиме пам'ятник Георгію Жукову, проспект буде і надалі мати ім'я великого маршала перемоги", - сказав Терехов. Він також запевнив, що у Харкові відзначатимуть День Перемоги саме 9 травня.

Також нагадаємо 7 травня Терехов влаштував у мерії урочистий прийом з нагоди 76-ї річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, куди запросив ветеранів похилого віку, але проігнорував дотримання всіх карантинних заходів. Зокрема, Терехов не одягав маски, а відстань між учасниками торжества була набагато менше ніж півтора метра.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
У Києві терміново евакуюють дві лікарні через заяви про можливий удар
26 квітня 2024, 16:36
Страждав від лудоманії: у Харкові чоловік застрелив дружину та доньку
26 квітня 2024, 16:28
У Києві засудили чоловіка за розбещення 13-річних дівчат
26 квітня 2024, 15:53
У кінці квітня в Харківській області діятимуть нові графіки відключень електроенергії
26 квітня 2024, 15:50
На Одещині затримали посадовця, який вимагав хабар у військового за оформлення інвалідності його матері
26 квітня 2024, 15:37
В Одесі викрили цех з підробки "брендового" одягу: вилучили товару на 1,8 млн грн
26 квітня 2024, 15:31
Україна повернула тіла 140 загиблих захисників
26 квітня 2024, 15:24
Росіяни протягом двох годин обстрілювали Білопілля: є загиблі та поранені
26 квітня 2024, 15:04
У ГУР показали, як спалили гелікоптер Ка-32 на аеродромі в Москві
26 квітня 2024, 14:56
У Конотопі одну з вулиць перейменували на честь Дмитра Капранова
26 квітня 2024, 14:49