UA | RU
27 червня 2020, 13:28

Світовий банк виділив Україні 350 млн доларів на відновлення економіки

Гроші також підуть на реформи і пенсії
Гроші також підуть на реформи і пенсії
Фото: з відкритих джерел

Світовий банк прийняв рішення про виділення Україні кредита вартістю в 350 млн доларів. Перший транш цього кредиту буде направлений на економічне відновлення, підтримку реформ і пом'якшення наслідків пандемії коронавіруса.

Як передає RegioNews, про це йдеться на сайті банку.

За словами директора Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупа Бенерджи, 350 млн доларів виділяється на підтримку державного бюджету.

Світовий банк вітає зобов'язання уряду щодо реформ, спрямованих для підготовки економіки до відновлення, зокрема, суттєві кроки, зроблені для зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і збільшення виплат вразливим групам населення похилого віку", - додав він.

Крім того, у банку відзначають реформу газового сектору України шляхом створення незалежного оператора ГТС, а також прийняття закону про відкриття ринку сільськогосподарських земель.

Також повідомляється, що всього в рамках цієї програми буде два транші. Другий буде спрямований на підтримку подальшої земельної реформи та збільшенням пенсійних виплат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк виділив Україні 135 мільйонів доларів на модернізацію сектору охорони здоров'я.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики