UA | RU
13 вересня 2022, 09:03

ЗСУ відбили ворожі атаки поблизу семи населених пунктів — Генштаб

Фото: з відкритих джерел

Українські військові продовжують знищувати російських окупантів на усіх напрямках. ЗСУ успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка

Про це інформує RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін.

На інших напрямках противник обстрілював інфраструктуру із мінометів, танків, бойових машин, ствольної та реактивної артилерії:

  • на Сіверському напрямку - неподалік Атинського та Стукалівки Сумської області;
  • на Харківському напрямку - в районах Козачої Лопані, Баранівки та Куп’янська;
  • на Краматорському напрямку - у районах населених пунктів Пришиб, Білогорівка, Краматорськ, Слов’янськ, Старий Караван, Стародубівка, Спірне, Роздолівка та Григорівка;
  • на Бахмутському напрямку - у районах населених пунктів Суха Балка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина;
  • на Авдіївському напрямку - населені пункти Авдіївка, Орлівка, Ласточкине, Красногорівка, Водяне, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку - поблизу Вугледар,а Пречистівки, Новоукраїнки та Времівки;
  • на Запорізькому напрямку - у районах населених пунктів Кам’янське, Мала Токмачка, Щербаки, Чарівне, Нестерянка, Оріхів, Білогір’я, Залізничне, Темирівка, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку фіксувалися ворожі артилерійські обстріли вздовж лінії зіткнення. Крім того, противник вів повітряну розвідку БпЛА - здійснив 23 вильоти.

Через великі втрати в ході бойових дій значно знизився рівень морально-психологічного стану в підрозділах, сформованих на тимчасово окупованих територіях. За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні. Відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.

Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Бахмут, Бахмутське, Красногорівка, Водяне, Безіменне та Новогригорівка.

Протягом доби авіація Сил оборони здійснила дев’ять ударів - завдано ураження по семи опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки ворога, знищено дві позиції його зенітних ракетних комплексів. Втрати живої сили та техніки окупантів уточнюються.

За минулу добу підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункти управління, райони зосередження живої сили та бойової техніки противника. В зону ураження потрапили комплекс радіоелектронної боротьби, радіолокаційна станція "Зоопарк”, артилерійські підрозділи та склади боєприпасів.

На тимчасово зайнятих та вже звільнених від ворога українських територіях щодня фіксується до двохсот кривавих воєнних злочинів, що скоєні російськими окупантами.

Мінна небезпека в звільнених містах та селах залишається високою, понад сімдесят тисяч квадратних кілометрів у десяти областях заміновано боєприпасами та вибуховими речовинами. Сили оборони вживають заходів щодо якнайшвидшого повернення мирного життя в звільнені громади.

Нагадаємо, українські захисники відбили атаки окупантів в районі шести населених пунктів. Окрім того, окупанти активно ведуть повітряну розвідку на півдні - було зафіксовано 56 вильотів безпілотників.

Раніше повідомлялось, що українські захисники на півдні просунулись вглиб позицій ворога до кількох десятків кілометрів.

Нагадаємо, 11 вересня силам оборони вдалось витіснити ворога з понад двадцяти населених пунктів.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Росіяни вдарили по Чугуєву: пошкоджена цивільна інфраструктура
03 травня 2024, 13:57
Зеленський приїхав у Хмельницький – заслухав доповіді щодо ППО та безпеки АЕС
03 травня 2024, 13:56
Поліція в Одесі "накрила" масштабний шахрайський call-центр
03 травня 2024, 13:43
Трьох депутатів Київради судитимуть за ухилення від військової служби
03 травня 2024, 13:18
У Києві чоловік проник в автомобіль та підпалив: легковик згорів вщент
03 травня 2024, 13:05
На Херсонщині збили російський розвідувальний дрон Supercam
03 травня 2024, 12:49
Двох професорів Харківського університету нагородили орденом "Зірка Італії"
03 травня 2024, 12:44
На сайті ОП відмовилися публікувати петицію про надання американської зброї для "Азову"
03 травня 2024, 12:21
У Києві псевдоофіцер СБУ видурював гроші у сімей українських полонених
03 травня 2024, 12:09
Ексначальнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ оголосили нову підозру
03 травня 2024, 12:01