UA | RU
09 вересня 2022, 17:45

Контрнаступ Збройних сил України на півдні: у Генштабі розповіли деталі

Українські захисники на півдні просунулись вглиб позицій ворога до кількох десятків кілометрів
Українські захисники на півдні просунулись вглиб позицій ворога до кількох десятків кілометрів
ФОТО: Генштаб

Про це під час інформаційного телемарафону розповіла начальник об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня Наталя Гуменюк, пише RegioNews.

"Хороші новини з півдня є, і це головна хороша новина. Ми просуваємось, це очевидно. У нас є заглиблення в позиції ворога від двох до кількадесят кілометрів, проте ми поки що не проголошуємо назви населених пунктів і напрямки, за якими ми маємо успіх", — розповіла Гуменюк.

За її словами, нерозголошення назв звільнених населених пунктів зумовлено тим, що ворог продовжує активну діяльність дистанційно.

Нагадаємо, Збройні сили України розпочали контрнаступ на окуповані Росією території України.

Сили оборони України повернули під контроль уряду вже понад 700 квадратних кілометрів на Харківському на Південнобузькому напрямках.

В Херсонській області операції ЗСУ змусили російські війська зосередитися на півдні, що дозволило українським силам почати локальні, але дуже ефективні контратаки в районі Ізюма.

Раніше повідомлялось, що українські захисники відбили деякі населені пункти на півдні України. Про звільнені території повідомлять пізніше, щоб не піддавати їх масованим ударам з боку окупантів. Військові дуже серйозно стежать за тим, щоб звільнені населені пункти не піддавалися масованим артилерійським і авіаційним ударам з боку загарбника.

Нагадаємо, 4 вересня у Херсонській області Збройні сили України звільнили населений пункт Високопілля та підняли там державний прапор. Прапор був піднятий рано-вранці, а у мережі з'явилися героїчне фото.

Після звільнення українськими військовими селища Високопілля Херсонської області російські окупанти активізували повітряну розвідку. В районі Високопілля двічі за ніч було виявлено та знищено два безпілотні літальні шпигуни типу "Орлан-10".

Крім того, оперативне командування "Південь" повідомляє, що Збройні cили України завдали ударів по двох понтонних мостах і пункту управління російських окупантів у Херсонській області. ЗСУ вдалося знищити 29 росіян, чотири танки й бойову машину десанту.

Напередодні Збройні сили України знищили баржу з росіянами та технікою ворога на Херсонщині, ремонт Каховського моста неможливий через вогневий контроль з боку українських захисників. В ОК "Південь" додали, що ЗСУ також ліквідували 30 окупантів та дві бойові машини піхоти. В Бериславському районі знищено склад з боєприпасами росіян.

Нагадаємо, російські окупанти вже не можуть підтягувати резерви на захоплені території Херсонської області. ЗСУ підірвали їхню логістику.

Українські воїни влучно та регулярно знищуються склади із боєприпасами та понтонні переправи на півдні. Це підриває логістику окупантів настільки, що вони не можуть підтягувати резерви.

У ніч з 31 серпня на 1 вересня Збройні сили України знищили багато живої сили та техніки ворога у Харківській і Херсонській областях, а також відбили штурм окупантів на кількох напрямках.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
Ракетний удар по Дніпропетровщині: в ОВА уточнили дані про постраждалих та показали наслідки
23 квітня 2024, 19:56
Кличко розкритикував тимчасову спецкомісію по Києву та заявив про "спроби дискредитації"
23 квітня 2024, 19:36
Військовий зі Львівщини за 17 тисяч доларів відправляв ухилянтів за кордон
23 квітня 2024, 19:14
Чи підвищаться тарифи на газ для українців: у "Нафтогазі" ухвалили рішення
23 квітня 2024, 19:02
Кабмін виділив понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій
23 квітня 2024, 18:38
Росіяни вдарили артилерією по Сумщині, є поранені
23 квітня 2024, 18:35
Повітряні сили показали, як вночі збивали російські дрони на Півдні
23 квітня 2024, 18:06
Суд виніс вирок нацгвардійцю, який вбив п'ятьох людей на заводі "Південмаш"
23 квітня 2024, 18:03
На Великдень у Харкові закриють вхід на міські кладовища
23 квітня 2024, 17:28
У Дніпрі ДБР викрило правоохоронця, який за два роки на посаді "заробив" 14 млн грн
23 квітня 2024, 17:22