UA | RU
31 серпня 2021, 08:09

Загострення на Донбасі: за добу зафіксовано 11 порушень, загинув військовослужбовець ООС

Фото: з відкритих джерел

Протягом минулої доби, 30 серпня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню

Про це пише RegioNews з посиланням на пресцентр ООС.

Біля Новозванівки та неподалік населеного пункту Шуми ворог обстрілював наші позиції зі станкових гранатометів. Поблизу Троїцького противник вів вогонь з великокаліберних кулеметів. У напрямку Катеринівки найманці вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Неподалік Водяного та у районі Новотошківського ворог обстрілював українські позиції зі станкових протитанкових гранатометів, а з БПЛА було скинуто гранату ВОГ-17.

Біля Широкиного збройні формування РФ обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Крім того, на межі Донецької та Луганської областей зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу "Орлан-10" з перетином лінії розмежування.

Внаслідок ворожого вогню один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, інший – дістав поранення. Також, внаслідок підриву на НВП, один військовий отримав мінно-вибухову травму", - йдеться у повідомленні.

Поранених воїнів було терміново доправлено до лікувального закладу. Стан здоров’я захисників – середнього ступня тяжкості.

Станом на 7 годину ранку, 31 серпня, зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

У напрямку Широкиного та поблизу Нью-Йорка російські найманці обстрілювали наші позиції зі станкових протитанкових гранатометів. Біля Новозванівки противник застосовував міномети 120-го калібру.

За поточну добу бойових втрат серед військових Об’єднаних сил немає.

Раніше повідомлялось, що станом на 17:00 30 серпня в зоні проведення Операції об’єднаних сил зафіксовано три порушення режиму припинення вогню з боку російських найманців.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики