UA | RU
26 жовтня 2023, 15:31

В.о. міського голови Чернігова прокоментував обшуки ДБР

фото: facebook.com/lomako.oleksandr

В.о. голови ради Чернігівської міськради Олександр Ломако прокоментував ранкові обшуки Державного бюро розслідувань. Посадовець запевняє, що його поїздка за кордон, яка стала предметом інтересу правоохоронці, була робочим відрядженням

Про це Ломако написав на своїй сторінці у Facebook, передає RegioNews.

"Як і прогнозував, сьогоднішній ранковий обшук немає нічого спільного, ані із законом, ані із здоровим глуздом. По суті офіційно ДБРівці прийшли з обшуками за те, що привіз з Європи прапор честі ПАРЄ Місту-герою Чернігову", - написав він.

Ломако також натякнув, що обшуки у нього можуть бути політично мотивованими та пов'язаними з його конфліктом із обласною військовою адміністрацією щодо ракетного удару по Драмтеатру Чернігова.

"Привід рядовий: моє відрядження 7-21 травня 2023-го в Німеччину, місто Аахен для підписання угоди про партнерство, а також церемонія вручення Україні в особі Президента Зеленського премії Карла Великого, підписання угоди про партнерство з м. Реймс (Франція), участі в днях Чернігова в Реймсі та отримання Прапору Честі від ПАРЄ (м. Страсбург).

Обшуки готувалися настільки похапцем і за дуже короткий час, навіть без намагання надати їм видимість законності. Дозвіл на обшук традиційно давав Личаківський "по дзвінку все ісполнім" суд Львова. Нагадую, що саме рішенням львівських судів, відсторонено від посади обраного Чернігівського міського голову Владислава Атрошенка", - зазначив посадовець.

Він також зацитував постанову, на підставі якою працівники ДБР проводили обшук у його квартирі.

"В ході досудового розслідування встановлено, що службові особи Державної прикордонної служби України та її структурних і територіальних підрозділів організовували та сприяли незаконному переправленню вказаних громадян України через державний кордон України", - зазначаються у повідомленні.

Ломако висловив своє обурення такими звинуваченнями та назвав їх маячнею. Посадовець також зазначив, що під час обшуків у нього вилучили паспорт, телефони та сувеніри, які він привіз із закордонної поїздки.

У ДБР також оприлюднили офіційне повідомлення щодо обшуків. У відомстві заявили, що правоохоронці перевіряють законність перебування за кордоном в.о. голови Чернігівської міськради

"Посадовець оформив собі відрядження з 7 травня 2023 року до Німеччини. Наразі з’ясовуються обставини яким чином він також опинився у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі. За наявною інформацією, ці "канікули" тривали орієнтовно з 7 по 21 травня 2023 року. На підставі ухвал суду від 6 жовтня 2023 року правоохоронці проводять обшуки у Чернігівській міській раді та за місцем проживання в.о. міського голови. Досудове розслідування триває", - йдеться у повідомленні ДБР.

Нагадаємо, 26 жовтня слідчі Державного бюро розслідувань 26 жовтня прийшли з обшуком до виконувача обов'язків міського голови Чернігова Олександра Ломака.

Читайте також: Небезпечна тенденція для мерів. Чому очільників великих міст пачками знімають за звинуваченням у корупції?

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33
На Харківщині ППО знищила російський дрон
03 травня 2024, 20:07
Маніпуляція РФ: дії ТЦК загрожують зупинці роботи онкоцентру у Львові
03 травня 2024, 19:52
РФ атакує на Авдіївському, Бахмутському та Новопавлівському напрямках – дані Генштабу за добу
03 травня 2024, 19:27
Росія атакувала бомбами приватний сектор Харкова: 1 людина загинула, 2 отримали травми
03 травня 2024, 19:05
Росіяни били по Дніпропетровщині артилерією і дронами, є поранений — фото наслідків обстрілів
03 травня 2024, 18:43