UA | RU
23 червня 2020, 15:44

Проблеми з водопостачанням: мер Чернівців попросив людей запастися водою

Водоканал використовує для знезараження води значно більше реагентів, ніж раніше
Водоканал використовує для знезараження води значно більше реагентів, ніж раніше

Міський голова Чернівців Олексій Каспрук попередив, що кілька мікрорайонів міста може підтопити через різкий підйом води у річці Прут, тож для громадян були підготовлені місця для евакуації. Він також розповів і про проблеми із водопостачанням і попросив заздалегідь запастися водою.

Про це він повідомив під час прямого включення у Facebook, передає Regionews.

Сьогодні вже є проблеми на водоканалі. Багато хто з мешканців вчора і сьогодні скаржився на підвищений запах хлору у воді. Це робиться з тою метою, щоб зменшити забрудненість. Бо всі ми бачимо, в якому стані знаходяться річки, тому збільшується розхід реагентів для знезараження води", - сказав Каспрук.

Мер попросив чернівчан зробити запас питної води. Щоб у випадку пошкодження комунікацій, у людей була питна вода.

З його слів, комунальники та рятувальники будуть готові для надання допомоги, вже підготовлені місця для евакуації людей.

У готелях і у 31-й школі можна буде заночувати при необхідності, зарезервован і може бути відкрит для цих цілей спорткомплекс "Олімпія”, - додав він.

Він звернувся до всіх громадян, особливо тих, хто знає своїх сусідів - людей похилого віку, людей з інвалідністю, яким потрібна допомога, звертатися в контакт-центр міської ради.

Коротко нагадаю правила: треба зібрати всі необхідні речі, документи, цінності, фактично, коли буде прибувати вода — відключити газ і світло для того, щоб не було біди, знеструмити будинок і перебратись в безпечне місце. Ми разом з поліцією будемо забезпечувати патрулювання цих територій", - зазначив міський голова.

Нагадаємо, в Івано-Франківській та Чернівецькій областях оголосили червоний рівень небезпеки через негоду. З обіду 23 червня і до ранку 24 червня в цих регіонах очікуються надзвичайно сильні дощі та грози.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності