UA | RU
06 травня 2020, 10:36

У Чернівцях закінчилися ліжка для хворих на коронавірус

Чисельність хворих коронавірусом жителів Чернівецької області зросла до 1985 осіб
Чисельність хворих коронавірусом жителів Чернівецької області зросла до 1985 осіб

У Чернівцях закінчилися місця у лікарнях міста, які призначені для хворих на COVID-19. Надалі хворих прийматиме обласний госпіталь ветеранів війни

Про нестачу місць для хворих повідомив мер Чернівців Олексій Каспрук у прямому ефірі у Facebook.

Місця періодично з'являються, тому що йде одужання людей. На жаль, люди і помирають. Або їх переводять в іншу лікарню, бо стан погіршується або навпаки. В Чернівцях ніколи ще всі міські лікарні не були заповнені хворими на пневмонію і з такими симптомами", - сказав міський голова.


Мер повідомив, що відсьогодні хворих на коронавірус чернівчан будуть госпіталізовувати до обласної лікарні, де підготували близько 25 ліжок. Але Каспрук припускає, що з такими темпами захворюваності через кілька днів і ці місця вичерпаються. Тому надалі прийматиме пацієнтів із Чернівців обласний госпіталь ветеранів війни.

Свою позицію щодо лікування хворих озвучив у прямому ефірі в Facebook і голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук. Він наголосив, що людей з коронавірусом будуть лікувати у всіх доступних медичних закладах.

"В усіх інфекційних відділеннях в області ми маємо 381 ліжко. Але люди лікуються вже за межами інфекційних відділень - таких сьогодні 571 чоловік. Тому для нас з вами головним індикатором, який сигналізуватиме про повернення до життя у форматі адаптивного карантину, буде те, коли кількість інфекційних хворих буде відповідати або буде меншим за кількість ліжок в інфекційних відділеннях", - сказав посадовець.

Сергій Осачук про боротьбу з коронавірусом в області

На Буковині сьогодні, 5 травня, офіційно підтверджено ще 37 випадків зараження коронавірусом. Лабораторний центр дослідив 392 нових зразки. Загальна чисельність інфікованих в області від першого встановленого випадку складає 1985 осіб. 42 буковинців сьогодні одужали від COVID-19, вони двічі отримали негативні результати тестів. Таким чином, у Чернівецькій області від коронавірусу вже вилікувалися 217 людей. У лікарнях області станом на 5 травня перебуває 571 людина. 330 медичних на Буковині працівників інфікувалися коронавірусом. За весь час обласний лабораторний центр отримав для дослідження на коронавірус 10 тисяч зразків. За час боротьби із коронавірусом для медичних закладів Буковини за кошти обласного бюджету було придбано 4 апарати штучної вентиляції легень та 34 кисневих концентратори. Крім того, 14 апаратів ШВЛ та 11 концентраторів лікарням подарували благодійники. Представники малого та середнього бізнесу на Буковині можуть скористатися підтримкою служби зайнятості та отримати допомогу із часткового безробіття. На неї можуть претендувати роботодавці, які зупинили або ж скоротили діяльність через карантин, однак продовжували платити єдині соціальні внески за працівників. За компенсацією необхідно звернутися до центру зайнятості за місцем сплати єдиного внеску для подання документів. Із 12 травня, за рішенням обласної комісії ТЕБ та НС, зможуть розпочати роботу точки роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

Опубліковано Чернівецька обласна державна адміністрація Вівторок, 5 травня 2020 р.



Нагадаємо, що за останню добу працівники Чернівецького обласного лабораторного центру МОЗ опрацювали 392 зразки і виявили 37 нових випадків інфікування. Таким чином загальна кількість виявлених інфікованих в області досягла 1985 осіб. За останню добу в області померли двоє людей, одужали – 42.

Всього в Україні вже понад 13 тисяч хворих на коронавірус .

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Як протистоять коронавірусу в регіонах: хроніка (оновлюється)




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Росія вперше за тиждень вивела у Чорне море ракетоносій з "Калібрами"
28 березня 2024, 22:24
В Одесі прогримів потужний вибух без оголошення тривоги — що трапилося
28 березня 2024, 22:11
Справа про підкуп начальника Сумської МВА – одному з депутатів обрали запобіжний захід
28 березня 2024, 22:03
Міномети, артилерія та дрони: росіяни за день обстріляли 12 громад на Сумщині
28 березня 2024, 21:49
Ворог атакує Україну дронами: які області в небезпеці
28 березня 2024, 21:35
Житель Закарпаття побив до реанімації колишню дружину, його затримали
28 березня 2024, 21:25
Співробітника Київського ТЦК викрили на "схемі" з автомобілями
28 березня 2024, 21:02
Внаслідок обстрілів Харківщини поранені троє людей
28 березня 2024, 20:34
У високопоставленого київського митника виявили необґрунтовані активи на 8,6 млн грн
28 березня 2024, 20:16
Росіяни протягом дня десять разів обстрілювали Дніпропетровщину — фото руйнувань
28 березня 2024, 19:48