UA | RU
18 квітня 2023, 17:19

Зеленський відвідав одну із найзапекліших ділянок фронту: деталі поїздки

Президент України здійснив чергову поїздку на лінію фронту – цього разу у Донецькому напрямку. Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів в Авдіївці, де йому подарували військовий коїн та шеврон
Президент України здійснив чергову поїздку на лінію фронту – цього разу у Донецькому напрямку. Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських воїнів в Авдіївці, де йому подарували військовий коїн та шеврон
Фото: president.gov.ua

Глава держави заслухав доповідь командувача оперативно-тактичного угруповання "Донецьк" щодо ситуації в районі його відповідальності, інформує RegioNews.

Президент за обідом поговорив із захисниками у неформальній обстановці.

Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями морської піхоти, десантно-штурмових, механізованих та артилерійських підрозділів і подякував їм за службу.

"Маю честь сьогодні бути тут, подякувати вам за службу, за те, що бороните нашу землю, Україну, наші сім’ї. Вітаю вас зі святами, з Великоднем, і бажаю вам лише перемоги - того, чого бажаю кожному українцю, що дуже важливо для нас усіх. Бажаю здоров’я всім вам і вашим сім’ям та щиро вдячний від кожного українця за той великий шлях, який ви проходите щоденно", - сказав Зеленський.

Президент вручив військовослужбовцям державні нагороди. Захисники отримали ордени Богдана Хмельницького ІІ та ІІІ ступенів, а також ордени "За мужність" ІІ та ІІІ ступенів.

"Військові подарували главі держави військовий коїн, шеврон та дошку із символікою 110-ї окремої механізованої бригади", – йдеться у повідомленні пресслужби глави держави.

Зеленський провідав поранених бійців

Під час поїздки в Донецьку область президент відвідав госпіталь, де лікуються українські захисники.

ознайомився з роботою передової хірургічної групи, зокрема сортувального відділення, протишокової, операційної палат та палати інтенсивної терапії.

Президенту продемонстрували евакуаційний автобус Scania, здатний перевозити одночасно п’ятьох лежачих пацієнтів та 16 сидячих. Автобус, оснащений сучасним медичним обладнанням, уже виконав понад 90 рейсів.

"Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями та вручив їм державні нагороди. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі захисники відзначені медалями "За військову службу Україні", - йдеться у повідомленні пресслужби.

"Дякую вам за службу. Бажаю якнайшвидшого одужання. Всього вам найкращого", - сказав глава держави.

Президент також поспілкувався з медичним персоналом госпіталю й відзначив представників медичної служби ЗСУ орденами Данила Галицького за порятунок життів українських захисників.

"Хочу подякувати й побажати вам як частині тієї команди, яка виборює перемогу для України, здоров’я, яке ви даєте нашим хлопцям і дівчатам", - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський показав відео зі звільненими українськими полоненими та назвав кількість тих, кого вдалося повернути в Україну більше ніж за рік.

"Від 24 лютого Україна повернула 2235 українців і українок із російського полону. Пам’ятаємо про всіх. Повернемо кожного і кожну", - розповів він.

Нагадаємо, Україна на Великдень провела черговий обмін полоненими. З російського полону вдалося визволити 130 захисників. Серед звільнених військових 48 вважались зниклими безвісти. Частина врятованих мають поранення, численні контузії та втрачені кінцівки.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
На Черкащині чоловіка затримали за розбещення 13-річної дівчинки
04 травня 2024, 04:51
Жителька Львівщини намагалась нелегально провезти з Польщі 200 мобільних телефонів
04 травня 2024, 03:46
Скільки в Україні досі залишається церков Московського патріархату: статистика по областях
04 травня 2024, 02:25
На Полтавщині у водоймі знайшли труп жінки
04 травня 2024, 00:48
У Житомирі викрили трьох викладачів ліцею, які поширювали кремлівську пропаганду
03 травня 2024, 23:43
На Запоріжжі HIMARS спалив російський ЗРК "Тор"
03 травня 2024, 22:30
У Запоріжжі наркоторговець пропонував поліцейському 10 тисяч доларів за вільний продаж метадону
03 травня 2024, 21:52
На Куп’янському напрямку тривають активні бої, ворог змінює тактику – ОВА
03 травня 2024, 21:13
Ракетна небезпека: по всій території України оголошена повітряна тривога
03 травня 2024, 20:42
Україна завершує будівництво фортифікацій на пʼяти напрямках — Міноборони
03 травня 2024, 20:33