UA | RU
09 серпня 2023, 14:15

Розшук мера Рахова: стало відомо, за якою схемою він виїхав за кордон

фото: zakarpattya.net.ua

Міський голова Рахова Віктор Медвідь втік за кордон на підставі виписаного самому собі відрядження

Про це 9 серпня повідомив журналіст Віталій Глагола, передає RegioNews.

Йому вдалось отримати копію розпорядження, згідно з яким ще 30 червня Віктор Медвідь виїхав у відрядження до румунської комуни Бістра. Розпорядження про поїздку терміном на три дні було підписане самим же Віктором Медведем ще 40 днів тому – з тих пір він до України не повертався.

"Сюр якийсь. Згідно з розпорядженням самому собі – їхав він до комуни Бістра для обговорення написання нового спільного грантового проекту. От тільки повернутись із триденного відрядження не вийшло. Отаке відрядження у мера Рахова, який ховається від кримінального провадження в ЄС", – зазначив Віталій Глагола.

Нагадаємо, 22 липня повідомлялось, що Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук Віктора Медведя – міського голову Рахова, що на Закарпатті. Перед цим стало відомо, що заступника мера Рахова підозрюють у привласненні 2,2 млн грн грантових коштів. За словами правоохоронців, під час будівництва реабілітаційно-оздоровчого центру на Закарпатті, кошти на який виділяли за міжнародними грантовими програмами, перевірка виявила привласнення 2,2 млн грн.

4 серпня Віктор Медвідь заявив про дострокове складення своїх повноважень. Але вже за кілька днів депутати міськради не змогли відправити його у відставку.

Віктор Медвідь вперше працював на посаді голови районної адміністрації Рахова у 2009-2010 роках впродовж восьми місяців. Вдруге, у статусі т.в.о., — з жовтня 2014 до липня 2015 року. У жовтні 2015 року, балотувавшись від партії "Єдиний центр", був обраний міським головою Рахова. Вже в 2020 році він успішно балотувався від "Слуги народу".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності