UA | RU
18 квітня 2012, 16:03

Столична влада та громадськість мають єдину позицію щодо скандальних забудов у Києві

Заступники голови КМДА зустрілися з ініціативними киянами та обговорили шляхи розв’язання конфліктів навколо низки забудов. Про це RegioNews повідомили у прес-службі КМДА.
Заступники голови КМДА зустрілися з ініціативними киянами та обговорили шляхи розв’язання конфліктів навколо низки забудов. Про це RegioNews повідомили у прес-службі КМДА.

Ряд проектів рішень, покликаних раз і назавжди залагодити конфлікти довкола скандальних будівельних майданчиків у столиці, найближчим часом розглянуть депутати Київської міської ради. Про це повідомили заступники голови КМДА Михайло Кучук та Олександр Пузанов представникам громадських організацій під час зустрічі, яка відбулася сьогодні у міськадміністрації.
Зокрема, депутатам будуть представлені рішення про повернення у користування громадою столиці земельних ділянок на вул. Гоголівській, 7, просп. Перемоги 138, у 89-му кварталі Святошинського лісництва, на перетині вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького.
Усі ці проекти напрацьовані структурними підрозділами КМДА на вимогу представників громадських організацій столиці, які два тижні тому зустрічалися з очільником міськдержадміністрації Олександром Поповим.
Також зазначимо, що попри зняття загрози забудови Пейзажної алеї ще на минулій сесії Київради (цій території за наполяганням голови КМДА надано статусу комплексної пам’ятки природи), на вимогу громадськості Головне управлінням земельних ресурсів підготувало проект рішення Київради про припинення права постійного користування цією земельною ділянкою Міністерством закордонних справ України.
Крім того, проекти рішень щодо 37 спірних земельних ділянок у Києві вже передані до міської ради, але поки що не розглянуті депутатами (список ділянок додається). Ще низка проектів рішень наразі доопрацьовуються.
Наприклад, подальшу долю земельної ділянки на проспекті Володимира Маяковського, 40-52 вирішать кияни: районна влада та ініціативні мешканці спільно проведуть громадські слухання у мікрорайоні. Нині там уже розбили сквер, є пропозиції щодо зведення поряд з ним ще й спортивного комплексу. Однак це будівництво стане можливим, лише якщо його схвалить громада району.
Триває робота і над вирішенням конфліктів довкола будівництва на вулиці Олеся Гончара, Обсерваторній гірці та остаточного закріплення статусу «особливо цінних земель» за територією охоронної зони Софії Київської.
Також заступник голови КМДА Михайло Кучук повідомив, що скверу на перетині вулиць Багговутівської та Овруцької нічого не загрожує, адже рішення Київради про відчуження цієї ділянки взагалі не приймалося. Міська влада зі свого боку проведе додаткові перевірки на об’єкті та про результати повідомить під час наступної зустрічі з представникам громадських організацій, яка відбудеться за 10 днів.
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00
У спальному районі Запоріжжя перекинувся мікроавтобус
25 квітня 2024, 02:00
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр
25 квітня 2024, 01:14
На Вінниччині чоловіка, який ремонтував каналізацію, на смерть засипало ґрунтом
25 квітня 2024, 00:45