UA | RU
18 апреля 2012, 16:03

Столична влада та громадськість мають єдину позицію щодо скандальних забудов у Києві

Заступники голови КМДА зустрілися з ініціативними киянами та обговорили шляхи розв’язання конфліктів навколо низки забудов. Про це RegioNews повідомили у прес-службі КМДА.
Заступники голови КМДА зустрілися з ініціативними киянами та обговорили шляхи розв’язання конфліктів навколо низки забудов. Про це RegioNews повідомили у прес-службі КМДА.

Ряд проектів рішень, покликаних раз і назавжди залагодити конфлікти довкола скандальних будівельних майданчиків у столиці, найближчим часом розглянуть депутати Київської міської ради. Про це повідомили заступники голови КМДА Михайло Кучук та Олександр Пузанов представникам громадських організацій під час зустрічі, яка відбулася сьогодні у міськадміністрації.
Зокрема, депутатам будуть представлені рішення про повернення у користування громадою столиці земельних ділянок на вул. Гоголівській, 7, просп. Перемоги 138, у 89-му кварталі Святошинського лісництва, на перетині вулиць Олеся Гончара та Богдана Хмельницького.
Усі ці проекти напрацьовані структурними підрозділами КМДА на вимогу представників громадських організацій столиці, які два тижні тому зустрічалися з очільником міськдержадміністрації Олександром Поповим.
Також зазначимо, що попри зняття загрози забудови Пейзажної алеї ще на минулій сесії Київради (цій території за наполяганням голови КМДА надано статусу комплексної пам’ятки природи), на вимогу громадськості Головне управлінням земельних ресурсів підготувало проект рішення Київради про припинення права постійного користування цією земельною ділянкою Міністерством закордонних справ України.
Крім того, проекти рішень щодо 37 спірних земельних ділянок у Києві вже передані до міської ради, але поки що не розглянуті депутатами (список ділянок додається). Ще низка проектів рішень наразі доопрацьовуються.
Наприклад, подальшу долю земельної ділянки на проспекті Володимира Маяковського, 40-52 вирішать кияни: районна влада та ініціативні мешканці спільно проведуть громадські слухання у мікрорайоні. Нині там уже розбили сквер, є пропозиції щодо зведення поряд з ним ще й спортивного комплексу. Однак це будівництво стане можливим, лише якщо його схвалить громада району.
Триває робота і над вирішенням конфліктів довкола будівництва на вулиці Олеся Гончара, Обсерваторній гірці та остаточного закріплення статусу «особливо цінних земель» за територією охоронної зони Софії Київської.
Також заступник голови КМДА Михайло Кучук повідомив, що скверу на перетині вулиць Багговутівської та Овруцької нічого не загрожує, адже рішення Київради про відчуження цієї ділянки взагалі не приймалося. Міська влада зі свого боку проведе додаткові перевірки на об’єкті та про результати повідомить під час наступної зустрічі з представникам громадських організацій, яка відбудеться за 10 днів.
16 апреля 2024
Встреча с Папой Римским и полные бусы гуманитарки: как итальянский благотворитель помогает прифронтовой Харьковщине
С началом полномасштабной войны украинцы не на словах почувствовали заботу со стороны европейских друзей. Страны ЕС с радостью принимали украинских женщин с детьми, а в саму Украину все чаще стали при...
11 апреля 2024
Запрет ездить на авто, отмена дембеля, обязательная ВВК: что прописано в принятом законе о мобилизации
Какие изменения ожидают военнообязанных, когда закон об усилении мобилизации вступит в силу
05 апреля 2024
Е-кабинет военнообязанного, армия с 25 лет и изменения для ограниченно пригодных: что нужно знать о новых правилах мобилизации
Пока Верховная Рада готовится рассматривать во втором чтении законопроект об усилении мобилизации, президент подписал несколько уже проголосованных законов, которые также вносят изменения в мобилизаци...
28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
В Харькове раздались взрывы: россияне атакуют город
20 апреля 2024, 13:39
Российская армия обстреляла Волчанск: есть жертвы
20 апреля 2024, 13:11
Россияне атаковали Николаевскую область: есть погибшая и пострадавшие
20 апреля 2024, 12:57
В Одесской области россияне ударили баллистикой по инфраструктурному объекту
20 апреля 2024, 12:41
Россияне атаковали ракетами промышленную инфраструктуру Запорожья
20 апреля 2024, 12:27
Расстрел полицейских в Винницкой области: убийство зафиксировала бодикамера
20 апреля 2024, 12:16
В Днепре из-под завалов достали еще одного погибшего: спасательная операция завершена
20 апреля 2024, 11:34
Зеленский подписал указ об ограничении работы онлайн-казино
20 апреля 2024, 11:13
Ночная атака на Украину: сколько целей сбила ПВО
20 апреля 2024, 10:53
Ситуация на фронте и потери врага: информация от Генштаба ВСУ на 20 апреля
20 апреля 2024, 10:28