UA | RU
21 березня 2024, 04:19

Волинянин, який "хотів вакцинуватися", побив двох лікарок амбулаторії — суд обрав йому покарання

фото: pexels.com

На Волині Маневицький районний суд покарав штрафом чоловіка, який влаштував п'яний дебош у місцевій лікарні і завдав травм двом лікаркам

Як зазначається у вироку суду, чоловік має сплатити 34 тисячі гривень штрафу, передає RegioNews з посиланням на "Суспільне".

Деталі справи

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився у серпні 2021 року. Тоді чоловік, будучи у стані алкогольного сп`яніння, прийшов до Маневицького центру первинної медико-санітарної допомоги та намагався знайти свого сімейного лікаря.

При цьому чоловік поводився досить агресивно. Зокрема, він увірвався в кабінет лікарки-дерматологині та намагався дізнатися ім'я свого сімейного лікаря, при цьому спілкуючись у грубій формі та вживаючи нецензурні слова.

"Умисно схопив її (лікарку) рукою за задню частину шиї та стиснув, чим спричинив, згідно з висновком судово-медичної експертизи, тілесне ушкодження у вигляді внутрішньошкірного крововиливу. Потім взяв стілець та кинув його в напрямку вікна", — йдеться у матеріалах справи.

У цей час інші працівники медичного закладу намагалися вгамувати дебошира, однак він вирішив зайти у ще один кабінет. Там, як зазначається у вироку, чоловік знову почав лаятися і завдав тілесних ушкоджень сімейній лікарці, якій згодом діагностували забій плечового суглоба.

Що каже обвинувачуваний

Спочатку фігурант заперечував обвинувачення у суді та відмовлявся давати показання. Однак вислухавши свідчення однієї з потерпілих, чоловік визнав провину і попросив у неї вибачення.

Волинянин розповів у суді, що прийшов в амбулаторію, бо хотів вакцинуватися проти коронавірусу, але не міг знайти свого сімейного лікаря. Він визнав, що вчинив хуліганські дії під дією алкоголю. Чоловік попросив суддю суворо його не карати.

Суд врахував той факт, що обвинувачений виховує двох неповнолітніх дітей. Також суд взяв до уваги, що обвинувачений мав посвідчення волонтера одного із благодійних фондів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі чоловік пошкодив трамвай та побив його водійку. Йому оголосили про підозру у хуліганстві.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
За добу на фронті відбулося понад 100 бойових зіткнень: найгарячіше на Авдіївському напрямку
02 травня 2024, 20:08
Росіяни обстріляли Нову Балку на Херсонщині, поранений місцевий житель
02 травня 2024, 19:39
Росія вдарила бомбами по Дергачах: під час атаки постраждали 8 дітей та чоловік
02 травня 2024, 19:25
Обстріли Дніпропетровщини – пошкоджено житлові будинки, автомобілі та гімназію
02 травня 2024, 19:18
РФ била по Харківщині ракетами та дронами: 2 цивільних отримали поранення, є руйнування
02 травня 2024, 18:56
Проблема хрущовок в Україні: Шуляк сказала, які варіанти рішення розглядають у Верховній Раді
02 травня 2024, 18:49
Артилеристи показали, як "Запорізька Січ" нищить окупантів на Донеччині
02 травня 2024, 18:20
СБУ заблокувала схеми ухилення від мобілізації у п'яти областях України
02 травня 2024, 18:03
За тиждень у Харкові народилося 48 малюків: кого більше
02 травня 2024, 17:52
У Мукачеві відкрили 20-й Центр рекрутингу української армії
02 травня 2024, 17:35