UA | RU
25 жовтня 2024, 15:43

Загибель помічника Залужного Частякова: суд досі не може розпочати розгляд справи

фото: соцмережі

Печерський районний суд Києва досі не почав розгляд кримінальної справи щодо офіцера з апарату головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який у листопаді 2023 року подарував гранати загиблому помічнику головкома Валерію Залужному, Геннадію Частякову

Про це розповіла дружина загиблого Тетяна Чистякова виданню "Цензор.нет”, передає RegioNews.

Хоча обвинувальний акт було отримано ще в квітні 2024 року, судді, які мають розглядати справу, беруть самовідводи через відсутність доступу до державної таємниці. Ба більше, вони відмовляються оформлювати такий доступ.

Чистякова нагадала, що 6 листопада виповниться рік з дня загибелі її чоловіка він вибуху бойової гранати, подарованої Тімченком без попередження. Діти, які отримали поранення внаслідок вибуху, досі проходять лікування.

За її словами, сторона обвинувачення кваліфікувала дії Тімченка як вбивство через необережність та завдання тяжких тілесних ушкоджень дітям. Обвинувальний акт був направлений до Печерського райсуду Києва ще в квітні цього року.

"Однак, з того часу не визначено склад суду, який здійснюватиме розгляд кримінального провадження. З відомих мені причин – це самовідводи суддів у зв’язку з відсутністю у них допуску до державної таємниці та їх небажанням такий допуск оформлювати”, — наголосила Чистякова.

Вона підкреслила, що таке становище є неприпустимим, оскільки судді повинні виконувати свої обов’язки, а відсутність доступу не є підставою для самовідводу.

Нагадаємо, 6 листопада ввечері в селі Чайки на Київщині від вибуху гранати в себе вдома загинув 39 річний військовий. Його 13 річний син був шпиталізований із тяжкими пораненнями. Загиблий – Геннадій Частяков – працював помічником тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати Геннадію Частякову.

18 квітня стало відомо, що правоохоронці передали до суду справу щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати помічнику Залужного Геннадію Частякову.

Читайте також: Загибель помічника Залужного: Ким був Геннадій Частяков та усі обставини трагедії

24 жовтня 2024
Життя після ТЦК: як мобілізованих по-новому навчатимуть захищати Україну
Нещодавно у Головному управлінні доктрин і підготовки Генштабу ЗСУ визнали, що за останні місяці мобілізаційний потік зазнав зменшення. Цей та інші супутні фактори стимулювали керівництво Збройних сил...
17 жовтня 2024
План перемоги Зеленського: як експерти оцінюють ініціативу президента
Напередодні президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги над росією. Цей документ містить п’ять основних пунктів щодо того, як змусити рф припинити війну і за словами очіль...
10 жовтня 2024
Після війни в Україні залишаться не більше 25 млн людей – соціолог Володимир Паніотто
Скільки сьогодні громадян в Україні, чому підвищення народжуваності дасть економічний ефект лише за 20 років і чому без мігрантів з інших країни буде неможливо відновити Україну — про все це RegioNews...
04 жовтня 2024
Щоденні атаки "шахедів": нова тактика росіян чи економія ракет?
Протягом вересня росіяни щодоби запускали в бік України свої бойові дрони. Це своєрідний антирекорд для нашої країни, адже досі таких щоденних масштабних атак не було жодного місяця з початку повномас...
На Півночі прикордонники знищили російську гармату
25 жовтня 2024, 19:05
Окупанти досі не повернули батькам тіла вбитих підлітків-героїв з Бердянська
25 жовтня 2024, 18:44
У Києві судитимуть агентів ФСБ, які "під прикриттям" УПЦ МП поширювали російські наративи
25 жовтня 2024, 18:22
На Львівщині легковик на смерть збив велосипедиста
25 жовтня 2024, 17:57
Росіяни обстріляли селище під Херсоном: під удар потрапили будинки та АЗС
25 жовтня 2024, 17:35
Ексголова Харківського Держгеокадастру отримав підозру за передачу фермерам землі заказника
25 жовтня 2024, 17:14
На Вінниччині викрили лікарів ВЛК, які сприяли втечі за кордон ексдепутату-замовнику вбивства
25 жовтня 2024, 17:05
На Тернопільщині чиновник постане перед судом через флагшток на території заповідника
25 жовтня 2024, 16:56
У Запоріжжі на дві доби перекриють рух Дніпровською ГЕС
25 жовтня 2024, 16:40
Удар дрона по легковику поблизу Херсона: внаслідок вибуху постраждали мати з дитиною
25 жовтня 2024, 16:20