UA | RU
12 червня 2024, 18:30

Сирський розповів, де найважча ситуація на фронті

фото: facebook.com/CinCAFofUkraine

Російська окупаційна армія зосереджує свої війська на Покровському та Курахівському напрямках. Водночас у Вовчанську, на півночі Харківщини, загарбники “загрузли”

Про це заявив Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає RegioNews.

Противник продовжує ведення активних наступальних дій різної інтенсивності фактично по всьому фронту, основні зусилля зосереджуючи на Покровському та Курахівському напрямках. Тут ворог зосередив найбільшу кількість своїх штурмових підрозділів зі складу восьми ударних бригад, — повідомив Олександр Сирський.

За його словами, жорсткі бої на цих напрямках тривають вже декілька місяців. Упродовж цього часу українські воїни мужньо стримують наступ ворога.

Ситуація на напрямках

Продовжуються бої в районах Часового Яру, Кліщіївки, Калинівки. Противник намагається захопити ці населені пункти для розширення географії свого просування в напрямку Краматорська та Словʼянська.

Безуспішно ворог штурмує Білогорівку, яка стала красномовним прикладом стійкості українського війська на Луганщині.

Противник рветься до Сіверська з двох напрямків, але кожного разу відкочується назад, залишаючи трупи своїх солдатів.

На Харківському напрямку ворог веде безуспішні дії, намагаючись просунутися вперед в глибину наших бойових порядків та створити так званий "пояс безпеки".

У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків.

На Запорізькому напрямку агресор здійснює наступальні дії в районах Старомайорське та Роботине, але фактично без успіху.

В районі Кринки бої продовжувалися за утримання плацдарму та контролю островів, без суттєвих змін в стані та положенні сторін.

"В цих умовах для нас дуже важливе утримання займаних рубежів та позицій, не допущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили та техніки ворога. Тільки технологічна перевага та навченість військ забезпечать нам успіх на полі бою!”, — підсумував Олександр Сирський.

Нагадаємо, Росія станом на 12 червня втратила на війні проти України близько 522 тисяч солдатів. За останню добу українські захисники ліквідували 980 росіян.

Раніше повідомлялося, що російська армія продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Купʼянському, Харківському напрямках. Також ворог проводить активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру, щоб захопити ці населені пункти.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...
У поліції прокоментували інформацію про захоплення ТРЦ SkyMall у Києві
27 вересня 2024, 22:42
У Кременчуці жінка вкрала квіти з Алеї Слави
27 вересня 2024, 21:23
Рекрутинг у "Резерв+": коли запрацює та які посади пропонуватимуться
27 вересня 2024, 20:50
На Херсонщині від російських обстрілів постраждали ще 17 людей
27 вересня 2024, 20:19
У Харкові викрили колишнього вчителя фізкультури, який ґвалтував та розбещував хлопчиків
27 вересня 2024, 19:47
Колишнього мера Житомира Сухомлина призначили головою Держагенства відновлення
27 вересня 2024, 19:03
На Тернопільщині затримали чоловіка, який пошкодив 11 могил загиблих бійців
27 вересня 2024, 18:48
Авіаудар по Харкову: пошкоджені декілька житлових будинків
27 вересня 2024, 18:22
На Сумщині знешкодили бойову частину ворожого дрона, яка не здетонувала
27 вересня 2024, 18:15
На Закарпатті прикордонники викрили 42-річного ухилянта на фіктивному шлюбі з 78-річною тещею
27 вересня 2024, 17:52